Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deal $1,3 εκατ. στην Ασία για την Advent Technologies

Η Advent Technologies Holdings Inc. (NASDAQ: ADN), μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cells) υδρογόνου, ανακοινώνει νέα συνεργασία για εγκατάσταση κυψελών καυσίμου συνολικής αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στην ασιατική αγορά. Η συνεργασία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Οπως αναφέρει η εταιρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι καινοτόμες κυψέλες καυσίμου «Serene» της Advent θα τροφοδοτούνται με «καθαρά» υγρά καύσιμα (eFuels), αντικαθιστώντας τις ρυπογόνες ντιζελογεννήτριες, και θα χρησιμοποιούνται ως κύριες και εφεδρικές πηγές καθαρής ενέργειας σε μικρού μεγέθους καμπίνες σε συνδυασμό με μπαταρίες.

Η χρήση των κυψελών καυσίμου «Serene» της Advent που τροφοδοτούνται από καύσιμα-φορείς υδρογόνου, όπως π.χ. η μεθανόλη, προσφέρει ποικίλα πλεονεκτήματα όσον αφορά τη μεταφορά, τη διαχείριση και αποθήκευση. Σημειώνεται ότι η μεθανόλη είναι ευρέως διαθέσιμη στην αγορά και μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία μέσα από ήδη υπάρχουσες υποδομές μεταφοράς καυσίμων, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια των σχετικών διεργασιών και χειρισμών.

Πλέον των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων, οι κυψέλες καυσίμου «Serene» της Advent παρέχουν αδιάλειπτη ενέργεια σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες και γεωγραφικές τοποθεσίες. Συγκεκριμένα, λειτουργούν απρόσκοπτα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που κυμαίνονται από -20°C έως 50°C και έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αποτελεσματικά σε κάθε συνθήκη. Επιπρόσθετα, λειτουργούν αθόρυβα και καταλαμβάνουν περίπου το ένα τρίτο του χώρου που απαιτεί μια τυπική ντιζελογεννήτρια.

Στο άμεσο μέλλον, οι κυψέλες καυσίμου «Serene» της Advent θα τροφοδοτούνται με πράσινη μεθανόλη, ένα παράγωγο προϊόν του πράσινου υδρογόνου, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια με μηδενικές εκπομπές CO2, σε κλάδους όπως αυτοί των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και των ζωτικών υποδομών επικοινωνίας

Η Advent αναμένεται να ξεκινήσει να παράγει τα εν λόγω συστήματα κυψελών καυσίμου στην περιοχή της Κοζάνης, μέσα από την υλοποίηση του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου «Green HiPo», το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό έργο κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος της αλυσίδας αξίας «Τεχνολογίες και Συστήματα Υδρογόνου» (IPCEI Hy2Tech).

Ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent, σχολίασε: «Αυτή η νέα συμφωνία σηματοδοτεί την αυξανόμενη δυναμική των κυψελών καυσίμου της Advent στην παγκόσμια αγορά και την αναδυόμενη δυναμική τους ως την πιο βιώσιμη εναλλακτική στις ντιζελογεννήτριες. H εταιρεία μας διαθέτει μακρά εμπειρία στον χώρο, με περισσότερες από 1.000 εγκαταστάσεις καινοτόμων κυψελών καυσίμου παγκοσμίως, σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία και οι ζωτικές υποδομές επικοινωνίας. Αναμφίβολα, οι κυψέλες καυσίμου της Advent αποτελούν μια ασφαλή, πρακτική και σύγχρονη ενεργειακή λύση που αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο».

Related posts

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αγ. Κωνσταντίνου-Καμένα Βούρλα

admin

Η Βίκος προμηθευτής της χρονιάς Food & Drink στα Retail Business Awards

admin

Alpha Bank: Διευκολύνει την επιλογή καριέρας των εφήβων πελατών της

admin

Στη 2η φάση του eCare PCP το ΙΤΕ και η Uni Systems

admin

Στα σκαριά deal της Enel Green Power Hellas με τη Macquarie

admin

Frigoglass: Σε 12-18 μήνες η αποκατάσταση της ζημιάς στη Ρουμανία

admin

Noval Property: Καθαρά κέρδη €64,6 εκατ. για το 2023

admin

Τα πρώτα φορτία LNG από τη Ρεβυθούσα προμηθεύτηκε η Blue Grid

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας της Warply με την Mastercard

admin