Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Blue Lagoon: Η απόλυτη εμπειρία της Ισλανδίας στα πιο διάσημα ιαματικά νερά του κόσμου

Το διασημότερο ίσως αξιοθέατο της Ισλανδίας είναι η Blue Lagoon -μια γεωθερμική γαλάζια λίμνη 50 χλμ. νοτιοδυτικά του Ρέικγιαβικ. Την τεχνητή λίμνη με τα ιαματικά νερά, που δημιουργήθηκε κατά λάθος στα τέλη της δεκαετίας του ’70 από την υπερχείλιση του εργοστασίου παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας Svartsengi, διαχειρίζεται σήμερα η εταιρία Blue Lagoon Iceland, προσφέροντας μια ακριβή, υψηλού επιπέδου εμπειρία αναζωογόνησης, γεύσης και διαμονής σε δύο ξενοδοχεία – το Silica και το Τhe Retreat.

The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Πλούσια σε πυρίτιο και άλατα και πάντα με σταθερή θερμοκρασία 38 βαθμών Kελσίου, η Blue Lagoon είναι η σούπερ σταρ της Ισλανδίας και προσελκύει χιλιάδες, όμως το The Retreat εξασφαλίζει ησυχία και απομόνωση, καθώς έχει στην κατοχή του ένα ιδιωτικό κομμάτι της λίμνης, όλο γέφυρες, υδάτινους διαδρόμους και φαράγγια από ηφαιστειακή πέτρα.

Φέτος, το εστιατόριο Moss του υπερπολυτελούς Τhe Retreat κατέκτησε αστέρι Michelin για την πρωτοποριακή και ευρηματική κουζίνα του, στρέφοντας την προσοχή των foodies στην Ισλανδία. Πρόκειται για το τρίτο εστιατόριο της χώρας, μετά τα Οx και Dill της πρωτεύουσας, που λαμβάνει τη σημαντική διάκριση. Στην κουζίνα, ο Ισλανδός σεφ Aggi Sverrisson σχεδιάζει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, με φόντο το σεληνιακό τοπίο και τους ατμούς της λίμνης.

O Sverrisson, πριν κερδίσει αστέρι Μichelin το 2010 για το εστιατόριο του Τexture στο Λονδίνο, είχε εξελίξει την τέχνη του πλάι στον φωτισμένο σεφ Raymond Blanc. Αρκετά χρόνια πριν, στις αρχές του ’90, στην πρώτη του δουλειά ως σεφ, ήταν το βιβλίο White Heat του Marco Pierre White που θα του άλλαζε τη ζωή και θα του εμφυσούσε πάθος για τη μαγειρική. Πίσω στην πατρίδα του, σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της γαστρονομικής σκηνής, κερδίζοντας αστέρι Μichelin για «το μενού γευσιγνωσίας που παρουσιάζει τα καλύτερα προϊόντα της Ισλανδίας μέσα από μια σειρά απαιτητικών και εκθαμβωτικών πιάτων», όπως αναφέρει ο οδηγός.

Το tasting menu έξι πιάτων είναι μια σάγκα για τις θάλασσες, τα βουνά και τα αγροκτήματα της Ισλανδίας. Προϊόντα όπως ο αχινός, το βασιλικό καβούρι και το αρνί μεταμορφώνονται με σύγχρονες τεχνικές σε πιάτα που αιχμαλωτίζουν τις εποχές, όπως αναφέρει το Tatler. Χτένια με πράσινο κάρυ και αquavit από άνηθο – το δημοφιλές σκανδιναβικό λευκό απόσταγμα. Skyr -το περίφημο παραδοσιακό ισλανδικό γαλακτομικό προϊόν που αγαπούσαν και οι Βίκινγκς- με λευκή σοκολάτα, αγγούρι και άνηθο. Eκλεκτό Α5 Wagyu beef με σκανδιναβικό γουασάμπι.

H μουντή χρωματική παλέτα του εστιατορίου αντλεί έμπνευση από την καλυμμένη με βρύα ηφαιστειακή γη που περιβάλλει το ξενοδοχείο – Μoss σημαίνει βρύο. Kαι το φαγητό είναι το αποκορύφωμα της εμπειρίας που θέλει να προσφέρει το The Retreat.

Με διακριτική αρχιτεκτονική που δεν παρεμβαίνει στο τοπίο και τεράστια παράθυρα που φέρνουν την άγρια φύση στα δωμάτια, σχεδιάστηκε με στόχο την ευεξία, τη χαλάρωση και φυσικά, την απίστευτη χαρά που σου δίνει ένα ζεστό μπάνιο στη φημισμένη λίμνη με τα γαλακτώδη μπλε νερά και τη λευκή λάσπη.

Οι τιμές στο The Retreat ξεκινούν από 1.449 ευρώ

www.bluelagoon.com

--.GR

Related posts

Συντάξεις Ιουνίου 2023: Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

admin

Επιδόματα: Έως 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για προγράμματα νέων ανέργων με αναπηρία

admin

Από 1ης Ιανουαρίου το νέο «πράσινο» τιμολόγιο – Τι αλλάζει

admin

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία» – Δ’ Κύκλος

admin

Μειώνεται κοντά στα επίπεδα του 2020 η συμμετοχή της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης

admin

ΕΥΔΑΠ: «Καμία αύξηση στις τιμές του νερού» – Ο σχεδιασμός για την επόμενη δεκαετία

admin

Χρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και ΕΚΤ

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: 65 εκατ. ευρώ για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

admin

ΕΛΓΑ: Aποζημιώσεις για πληγέντες από πυρκαγιές – Αναλυτικά τα ποσά

admin