Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday: Σε ρυθμούς προσφορών ολόκληρη η αγορά – Ανοιχτά εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

, η ημέρα των μεγάλων προσφορών,

η καθιερωμένη πλέον Black Friday

. Την Black Friday εφέτος ακολουθεί η

Cyber Monday

την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Σε συνθήκες ακρίβειας, η καταναλωτική φρενίτιδα που με εμπορικές τεχνικές δημιουργούν μεγάλοι παράγοντες του εμπορίου, έχει την τιμητική της. 

Η φετινή Black Friday ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, από τις αρχές κιόλας του μήνα, με τις επιχειρήσεις να προσδοκούν τόνωση του τζίρου τους σε μια περίοδο που οι πληθωριστικές πιέσεις και η ακρίβεια έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές σε περιορισμό των αγορών τους. Τις μεγάλες αλυσίδες που μπήκαν πρώτες στη «μάχη», ακολούθησαν σταδιακά οι μικρότερες και σήμερα, το σύνολο των κλάδων της αγοράς.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx6vbxonsdll)

Οι προσφορές κορυφώνονται το τριήμερο, από σήμερα που πλέον είναι και η… «επίσημη» Black Friday έως και τη Δευτέρα 27 Nοεμβρίου που είναι η Cyber Monday, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή διευκολύνοντας τις αγορές των καταναλωτών.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx6srzxvubjl)

Black Friday: Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές σας
Παρόλο που στην πλειονότητά τους οι επιχειρήσεις προβάλλουν πολύ δελεαστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα, υπάρχουν περιπτώσεις απάτης.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, με την ακρίβεια να επιβαρύνει στον μέγιστο βαθμό τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η ιεράρχηση των αναγκών και η έρευνα αγοράς καθίστανται πιο αναγκαίες από ποτέ.

Η Ένωση προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που, όπως εκτιμά, διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»:

-Να κάνουν

έρευνα αγοράς

και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Ιδίως να ερευνούν αν και κατά πόσο επιβάλλονται τόκοι στην αγορά αυτή, αφού, στην περίπτωση αυτή, το κόστος αγοράς αυξάνει ραγδαία.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής

-Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Ειδήσεις σήμερα:Τραγωδία στη Βάρκιζα: Νεκρές δύο νεαρές γυναίκες σε τροχαίο«Θερμή υποδοχή» Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία – Όλο το παρασκήνιο μετά τη διάσπαση

Νίκος Πορτοκάλογλου: Έπαιξε το Baby Shark με ηλεκτρική κιθάρα – «Είναι το αγαπημένο τραγούδι της εγγονής μου»

Related posts

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 δισ ευρώ στο πρώτο οχτάμηνο του 2023 έναντι στόχου για 2,3 δισ. ευρώ

admin

«Κανόνι» για την αυτοκινητοβιομηχανία που θα ερχόταν Ελλάδα

admin

Selfridges: Τέλος εποχής – Ταϊλανδοί οι νέοι ιδιοκτήτες

admin

Έκλεισε το deal Μυτιληναίου – Volterra – Μέχρι τα €24 εκατ. το μέγιστο τίμημα

admin

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς θα πάρετε επιδότηση έως και 80%

admin

Επιτόκια: Η Fed έκανε πιθανόν την τελευταία αύξηση – Η ΕΚΤ έχει λίγο δρόμο ακόμη

admin

Χειμερινές εκπτώσεις 2024: Πόσο θα διαρκέσουν – Ποιες Κυριακές θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

admin

Τραπεζίτες: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες, αλλά κρούουν «καμπανάκι» για τα κόκκινα δάνεια

admin

Επιδότηση επιχειρήσεων: Δεύτερη ευκαιρία για όσους απορρίφθηκαν – Ποιους αφορά

admin