Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της τιτλοποίησης Astir I στην AB CarVal

H Attica Bank  σε συνέχεια της από 31-08-2023 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) της τιτλοποίησης Astir I, στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) Lousios Limited που ιδρύθηκε από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AB CarVal Investors, L.P.

Η συναλλαγή αποτελεί βασικό ορόσημο για την Τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αποεπένδυση από τα Μη Εξυπηρετούμενα Δανεία (ΜΕΔ), σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς στόχους της Τράπεζας.

Η ανωτέρω συναλλαγή έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα της Τράπεζας, ενώ παράλληλα ενισχύει τα κεφάλαια της Τράπεζας κατά περίπου 60 μονάδες βάσης, με το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφώνεται σε 17,8% (pro-forma) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

H AB CarVal Investors, L.P. αποτελεί διεθνή όμιλο με σημαντική εμπειρία σε διαχείριση πιστωτικών στοιχείων ενεργητικού και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που προκύπτουν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση περί των €17 δισ. Εκ μέρους της Τράπεζας ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της συναλλαγής η UBS Europe SE και η Euroxx Securities SA, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Orrick, Herrington & Sutcliffe (Europe) LLP και Σαρδελάς-Πέτσα ως νομικοί σύμβουλοι για θέματα αγγλικού και ελληνικού δικαίου αντίστοιχα.

Related posts

Ενωση Τραπεζών: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα καταστήματα

admin

Ανηφόρισαν τα κέρδη της JP Morgan, χάρη στα υψηλά επιτόκια

admin

Εθνική: Διοικητικό συμβούλιο ενημερωτικού χαρακτήρα για το Frontier

admin

Πότε οι τράπεζες ζητούν… μετρητό για δάνεια με εγγύηση δημοσίου

admin

ΥΠΟΙΚ: Δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό το σχέδιο «Ηρακλής»

admin

Βιλερουά για επιτόκια: Είμαστε σε οροπέδιο, ας απολαύσουμε τη θέα

admin

BoE: Προειδοποιεί το Facebook για σκληρή εποπτεία του Libra

admin

Attica Bank: Ερμαιο της αβεβαιότητας η ελληνική οικονομία

admin

Για δεύτερο μήνα σταθερά τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

admin