Image default
PIRAEUS BANK

Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα πιέσεων στην Τρ. Πειραιώς – Πέφτει κάτω των 4 ευρώ

Στα όρια των 4 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία υποχωρεί για τρίτη διαδοχική ημέρα, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του placement για το 27% των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όπως και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις (7 και 8 Μαρτίου), η καθοδική κίνηση συνοδεύεται από πολύ υψηλούς συναλλακτικούς τζίρους. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι είχαν ήδη αλλάξει «χέρια» μετοχές, συνολικής αξίας 36 εκατ. ευρώ.

Αυτήν την στιγμή, ο τίτλος της τράπεζας περιορίζεται κατά 1,4% και αναδιπλώνεται στα 3,992 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή του placement, η οποία είχε οριστικοποιηθεί στα 4 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, μάλιστα, έφθασε έως τα 3,95 ευρώ.

Στις 4 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία της αποεπένδυσης, η μετοχή της τράπεζας βρισκόταν στα 4,21 ευρώ. Στις 6 Μαρτίου, ημέρα ολοκλήρωσης του placement, ανερχόταν στα 4,16 ευρώ, έχοντας δηλαδή μικρό premium σε σχέση με τα 4,00 ευρώ.

Στις 7 και στις 8 Μαρτίου ακολούθησαν δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με απώλειες 1,5% και 1,2%, αντίστοιχα, κάτι το οποίο δικαιολογήθηκε από τη βιασύνη ορισμένων traders να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη.

Στα όρια των 5 δισ. ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, η τριήμερη πτωτική κίνηση έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στα όρια των 5 δισ. ευρώ, «ψαλιδίζοντας» ελαφρώς τα φετινά κέρδη, τα οποία εξακολουθούν να υπερβαίνουν το 25%.

Σήμερα, στο μεταξύ, θα περιέλθουν στα χέρια των Ελλήνων επενδυτών οι μετοχές από την πρόσφατη δημόσια προσφορά, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής δημόσιας προσφοράς. Για τους ξένους, η σχετική μεταβίβαση έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου, όταν και διακινήθηκαν πακέτα αξίας 1,08 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 18 Μαρτίου θα εκκινήσει η νέα, υψηλότερη στάθμιση της μετοχής στους δείκτες του FTSE Russell, ενώ από αύριο 12 Μαρτίου θα εφαρμοστεί ο αυξημένος συντελεστής βαρύτητας στον δείκτη ATHEX ESG.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Πειραιώς: Στο “σφυρί” συμβάσεις Leasing 535 εκατ. ευρώ

admin

Πειραιώς: Η Φ. Ιωάννου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής

admin

Νέες δημοπρασίες ακινήτων από την Πειραιώς

admin

ΣΕΤΠ: Θετική η συμφωνία ΟΤΟΕ – Τράπεζας Πειραιώς

admin

Συστημικές τράπεζες: Τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους

ad

Πειραιώς: Συμφωνία με Agrotech SA για ευνοϊκά πακέτα χρηματοδότησης

admin

Πειραιώς: Δίμηνη παράταση για την πώληση ακινήτων αξίας €820 εκατ.

admin

Υπέρ του «ναι» στην ΑΜΚ της Πειραιώς τάσσεται η Glass Lewis

admin

Πειραιώς: Περνούν τον πήχη για Amoeba δύο από τις 4 προσφορές

admin