Image default
ALPHA BANK

Χρηματιστήριο: Οι 7+3 μετοχές που δεν έχουν ξεπεράσει τον… Covid

Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, τρυπώντας διαρκώς το… ταβάνι του, αλλά σίγουρα υπάρχουν ορισμένες μετοχές, οι οποίες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε χαμηλά επίπεδα, διαθέτοντας υψηλό περιθώριο ανόδου.

Πρόκειται για μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είτε συνεχίζουν να απέχουν από τα προ-Covid επίπεδα (17 Φεβρουαρίου του 2020), είτε μόλις πρόσφατα κατάφεραν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος της πολύμηνης πανδημικής περιόδου.

Με «κενό» έως 40%

Το «χτύπημα» της υγειονομικής κρίσης, για παράδειγμα, βρήκε τη μετοχή της Alpha Bank στο 1,85 ευρώ. Σήμερα, συναντούμε την τράπεζα στην περιοχή του 1,71 ευρώ, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε μια απόσταση της τάξης του 8%.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Coca – Cola εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 18% σε σχέση με τα προ-Covid επίπεδα των 34 ευρώ, ενόσω μόλις πριν λίγες συνεδριάσεις ξεπέρασε τα 29 ευρώ.

Η Lamda Development, από την πλευρά της, ενώ βρισκόταν στα 8,31 ευρώ λίγο πριν το «χτύπημα» της πανδημίας, σήμερα κινείται κάτω των 7 ευρώ, με την απόσταση να καθορίζεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

H ΕΥΔΑΠ αποτελεί ακόμη μία αντίστοιχη περίπτωση, καθώς η μετοχή απέχει παρασάγγας από τα 7,49 ευρώ των προ-πανδημίας επιπέδων, δεδομένου ότι σήμερα διαπραγματεύεται στα 5,7 ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η Fourlis, της οποίας η μετοχή διατηρεί απόσταση της τάξης του 35% από τον Φεβρουάριο του 2020 (5,7 ευρώ).

Ο ΑΔΜΗΕ, παράλληλα, απέχει τουλάχιστον 15% από τα προ-Covid επίπεδα των 2,7 ευρώ (σήμερα στα 2,3 ευρώ), ενώ μεγάλο κενό διαπιστώνεται και στη μετοχή της ΕΥΑΘ, η οποία καλείται να ενισχυθεί κατά 40% προκειμένου να φθάσει στα 4,6 ευρώ.

Πέραν των παραπάνω επτά εισηγμένων, έχουμε ακόμη τρεις μετοχές, οι οποίες μόλις πρόσφατα κατάφεραν να επιστρέψουν στα προ-πανδημίας επίπεδα. Ο λόγος για:

  • τη Helleniq Energy, η οποία βρίσκεται στα 8 ευρώ (7,8 ευρώ στις 17/2/2020),
  • τη Σαράντης, η οποία ανέρχεται στα 9,40 ευρώ (8,9 ευρώ στις 17/2/2020) και
  • τον ΟΤΕ, ο οποίος παλεύει για τα 14 ευρώ (13,8 ευρώ στις 17/2/2020).

Αντίστοιχες περιπτώσεις παρατηρούνται και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, με αρκετές εταιρείες να διαπραγματεύονται σε επίπεδα κάτω της προ-Covid περιόδου.

Η απόσταση των εισηγμένων από τα προ Covid επίπεδα (σύγκριση μεταξύ 17/2/2020 και 22/2/2024)

  • ΕΥΑΘ -40%
  • Fourlis -35%
  • ΕΥΔΑΠ -30%
  • Lamda Development -20%
  • Coca Cola -18%
  • ΑΔΜΗΕ -15%
  • Alpha Bank -8%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Alpha Bank: «Τρέχει» νέο πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Alpha: Σε μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτές οι αδιάθετες μετοχές

admin

Alpha Bank: Από 15 Ιουλίου οι αλλαγές στους δείκτες FTSE

admin

Alpha Bank: Σε ψηφιακό περιβάλλον το 91% των συναλλαγών

admin

Alpha Bank: Κέρδη 780 εκατ. ευρώ για το 2023

ad

Alpha Bank: Επαναφέρει bonuses και αποζημιώσεις 

admin

Ψάλτης στο προσωπικό της Alpha: Αποφασιστικό βήμα ανάπτυξης η ΑΜΚ

admin

Alpha Bank: Κέρδη 48 εκατ. το Q1 προβλέπει η IBG

admin

Alpha Bank: Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό της Capital

admin