Image default
PIRAEUS BANK

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα 7+1 πρόσωπα που θα «πρωταγωνιστήσουν» το 2024

Με το 2023 να αφήνει «προίκα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών ένα εντυπωσιακό 40%, οι επενδυτές ήδη στρέφονται στην επόμενη ημέρα, αναζητώντας τους καταλύτες που θα διαμορφώσουν τη μακροπρόθεσμη τάση του 2024.

Ανεξαρτήτως των διεθνών και εγχώριων εξελίξεων, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι υπάρχει μια σειρά εισηγμένων, οι οποίες -σε κάθε περίπτωση- θα τεθούν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής.

Πίσω απ’ αυτές τις εισηγμένες κρύβονται ορισμένα από τα καλύτερα στελέχη της αγοράς, τα οποία αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Για να μην μακρηγορούμε, ας δούμε ποια θα είναι τα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι θα αναλάβουν βασικό ρόλο στην επόμενη ημέρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών:

Χρήστος Μεγάλου: Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται σε εντατικές διεργασίες το τελευταίο διάστημα, καθώς λίαν συντόμως αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αποεπένδυσης του δημοσίου, το οποίο αυτήν την στιγμή διατηρεί το 27% των μετοχών. Όπως όλα δείχνουν, το σήμα θα δοθεί ακριβώς μετά τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών μεγεθών.

Ιωάννης Παράσχης: Ο επικεφαλής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τη μεγάλη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη διάθεση του επενδυτικού κοινού θα δοθεί το 20% των μετοχών, ενώ ένα επιπλέον 10% θα διατεθεί στον βασικό μέτοχο PSP Investments.

Γιώργος Στάσσης: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ θα συνεχίσει σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο, καθώς υπό τη διοίκησή του η κραταιή επιχείρηση ηλεκτρισμού έχει αλλάξει status, ανοίγοντας τα «φτερά» της σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα διαδοχικά deal και οι «πράσινες» συμφωνίες αναβαθμίζουν σταθερά το προφίλ της εισηγμένης, η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 (>11 ευρώ).

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο ιδρυτής του oμώνυμου Ομίλου οδεύει ολοταχώς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η οποία αναμένεται μέσα στο β’ εξάμηνο του 2024. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήδη ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, ενώ αρκετοί αναλυτές θεωρούν θέμα χρόνου την προσέγγιση των 6 δισ. ευρώ.

Κώστας Νεμπής: Θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΤΕ τον προσεχή Ιούνιο, έχοντας την ευθύνη να οδηγήσει τη μετοχή του Ομίλου στη θέση που της αξίζει, αφήνοντας στο παρελθόν το απογοητευτικό -12% του 2023. Το έργο του, αναμφίβολα, είναι δύσκολο, ενώ και οι συγκρίσεις με τον προκάτοχό του, Μιχάλη Τσαμάζ, θα είναι αναπόφευκτες.

Σωκράτης Κόκκαλης: Ο επικεφαλής της Intralot είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τα «δημιουργήματα» του να αναγεννούνται το τελευταίο διάστημα. Η Intralot, έχοντας ήδη εξασφαλίσει κοινοπρακτικό δάνειο 100 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται για το επόμενα βήμα, προχωρώντας στην έκδοση ομολόγου στο Χ.Α., ύψους 130 εκατ. ευρώ. Στόχος το ολικό comeback της εισηγμένης, η οποία μέσα στο 2023 «έτρεξε» ένα ράλι σχεδόν 90%.

Αλέξανδρος Εξάρχου: Ο άνθρωπος πίσω από την Intrakat έχει υψηλές βλέψεις και για το 2024, ιδίως μετά τη mega-συμφωνία με τη ΔΕΗ για πράσινα projects, αξίας 1 δισ. ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου βρίσκεται άνω των 700 εκατ. ευρώ, ενώ το υψηλό ανεκτέλεστο έργων των 5 δισ. ευρώ προσφέρει την ευκαιρία για τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερων αξιών.

Γιάννος Κοντόπουλος: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή του Χ.Α. σε καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς έως τα τέλη του 2024 ή το αργότερο έως τις αρχές του 2025. Ευχόμαστε να το καταφέρει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Αποτελέσματα τελευταίας άσκησης warrants

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» -Ενδεικτικό παράδειγμα της δανειοδότησης

ad

Η πιστωτική επέκταση βασικός στρατηγικός άξονας της Πειραιώς

admin

Ολοκληρώνει την εξυγίανση ισολογισμού η Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Πρόταση σε εργαζομένους για εθελοντικές άδειες άνευ αποδοχών

admin

Πειραιώς: Σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας με την Agrino

admin

Πειραιώς Financial Holdings: Στο 18,62% το ποσοστό του Τζον Πόλσον

admin

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού

admin

Χρ. Μεγάλου: Προτεραιότητα η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις

admin