Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβγαλε «άμυνες» και διατηρήθηκε πάνω από τις 1.420 μονάδες

«Φρένο» στο τριήμερο ράλι του

Χρηματιστηρίου

έβαλαν σήμερα (21/2) οι πωλητές, οι οποίοι εστίασαν περισσότερο στους τραπεζικούς τίτλους.


Η εγχώρια αγορά φαίνεται πως είχε ανάγκη από μία εκτόνωση και η χρονική στιγμή ήταν η κατάλληλα, καθώς συντονίστηκε με το επιφυλακτικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων, τα οποία με τη σειρά τους παίρνουν «ανάσες» από τα πρόσφατα ρεκόρ.





Η σημερινή πτώση χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη, με τον

Γενικό Δείκτη

να διατηρεί τις 1.420 μονάδες και απόσταση ασφαλείας τα νέα πολυετή υψηλά. Σε μηνιαία βάση, τα κέρδη του Χρηματιστηρίου παραμένουν ισχυρά, ενώ από την έναρξη του 2024 η μεταβολή «αγγίζει» το 10%.





Πέραν των τραπεζών, διορθωτικές κινήσεις έγιναν σε blue chips και τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που υπεραπέδιδαν, οπότε υπήρχε ο απαραίτητος χώρος για profit taking. Στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία κατέγραψε απώλειες, καθώς πριν από την έναρξη των σημερινών συναλλαγών, η εταιρεία διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εξαγορά της Nova, απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία.


Σε τροχιά διόρθωσης και ο ΟΤΕ, ετοιμάζοντας το έδαφος για τα αυριανά αποτελέσματα. Πάντως, σε report της η AXIA Research κάνει λόγο για «εκτόξευση» των καθαρών εσόδων σε τριμηνιαία και ετήσια βάση. Ακάθεκτη για όγδοη μέρα συνέχισε το ράλι της η Coca Cola.





Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 4,07 μονάδων ή 0,29% και έκλεισε στις 1.420,28 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.415,33 (χαμηλό ημέρας) και των 1.423,17 μονάδων (υψηλό ημέρας).






Η ατζέντα των ημερών




Σήμερα (21/2) ξεκίνησε η δημόσια προσφορά των ομολογιών της Intralot, ύψους έως 130 εκατ. ευρώ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Παρασκευή (23/2). Η έκδοση του 5ετούς ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας, με το εύρος απόδοσης να έχει οριστεί μεταξύ 6% και 6,4%.


Την Πέμπτη (22/2) έχουμε τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, όπου η διοίκηση του ομίλου αναμένεται να προβεί σε ενημέρωση για την αύξηση του προς διανομή μερίσματος. Στο επίκεντρο θα βρεθεί επίσης η μείωση στους ρυθμούς αγοράς ιδίων μετοχών προκειμένου να βελτιωθεί η ελεύθερη διασπορά (free float) του τίτλου.





Την επόμενη εβδομάδα οι «προβολείς» θα πέσουν στο placement της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον ενόψει της διάθεσης των μετοχών. Πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο να διατεθεί ποσοστό 20% συν 2% σε περίπτωση που η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη (όπως συνέβη με την Εθνική Τράπεζα), από το συνολικά 27% που κατέχει το ΤΧΣ. Το τελικό ποσοστό θα ανακοινωθεί επίσημα μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ η εκκίνηση του placement αναμένεται στις 4 Μαρτίου.


Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο

--.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Κράτησαν τον Ναβάλνι στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, λέει ακτιβιστής





21 Φεβρουαρίου 1985: Όταν η 17Ν εκτέλεσε με έξι σφαίρες και χαριστική βολή τον Νίκο Μομφεράτο





Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ – Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων

Related posts

Lamda: Εως 410 εκατ. ευρώ η επένδυση για το μεγαλύτερο mall της Ελλάδας- Το 2025 η ολοκλήρωση

admin

Αυξήσεις στο Δημόσιο ένας ή και δύο μισθοί τον χρόνο για όλους

admin

Μείωση ΕΝΦΙΑ 13%: Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν λιγότερα – Δείτε παραδείγματα για ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

admin

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Αναπροσαρμόζονται οι εισφορές στον e-ΕΦΚΑ – Δείτε παραδείγματα

admin

Θα έχουμε εκπλήξεις στα Τέλη Κυκλοφορίας;

admin

Χατζηδάκης: Πέντε πρωτοβουλίες για τα ακίνητα – Πώς θα αυξηθούν τα διαθέσιμα προς ενοικίαση

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης, αντιπρόεδρος ο Φωκίων Καραβίας

admin

Bank of England: Αμετάβλητα στο 5,25% τα επιτόκια – Πρόωρη η συζήτηση για «χαλάρωση»

admin

ΗΠΑ: Η υπουργός Οικονομικών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στη βενζίνη

admin