Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος με «καύσιμα» από την ΕΤΕ

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του

Χρηματιστηρίου

, με την αγορά να διασπά την αντίσταση των 1.240 μονάδων, στον απόηχο της εντυπωσιακής υπερκάλυψης του placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.246,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 38,52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,41%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής ( 2,87%), της Elvalhalcor ( 1,92%), της Πειραιώς ( 1,89%), της Alpha Bank ( 1,41%) και της Eurobank( 1,16%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,38%), της Ελλάκτωρ (-0,91%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,52%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών ( 1,99%) και των Πρώτων Υλών ( 1,83%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,16%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,08%).

Ανοδικά 45 κινούνται μετοχές, 14 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CPI 5,69% και ΣΙΔΜΑ 3,57%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ευρωσύμβουλοι -2,76% και Λάμψα -2,76%.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η διάθεση ποσοστού 22% (από σύνολο 40,39%) στην Εθνική Τράπεζα, με το Δημόσιο να εισπράττει 1,06 δισ. ευρώ.

Όπως γράφει το --, η ζήτηση υπήρξε «εκρηκτική», τόσο από πλευράς των ξένων, «παρών» στο placement έδωσαν μεγάλα επενδυτικά «σπίτια», όπως οι Fidelity, BlackRock, Capital, Norges, Lazard, Allianz, GIC, Wellington, RWC και Robeco), στους οποίους κατανεμήθηκε το 80% των προσφερόμενων μετοχών, όσο και από τους Έλληνες. Ειδικά όσον αφορά στο ελληνικό βιβλίο, το 60% των μετοχών κατευθύνθηκε στο retail και το 40% σε ειδικούς επενδυτές, με τις συνολικές αιτήσεις αγοράς να ξεπερνούν τις 7.300 και την τιμή διάθεσης να «κλειδώνει» εντέλει στα 5,30 ευρώ/μετοχή.

Ειδήσεις σήμερα:H Μπριζίτ Μακρόν αποκαλύπτει γιατί περίμενε 10 χρόνια για να παντρευτεί τον Εμανουέλ που την ερωτεύτηκε στα… 15 του

Με 5.500 αστυνομικούς, drones και «Αύρες» η ΕΛΑΣ για το Πολυτεχνείο – Τα ειδικά μέτρα σε Εξάρχεια και πρεσβείεςΠάνω από €700 εκατ. η ενίσχυση των εισοδημάτων τον Δεκέμβριο – Ποιοι θα πάρουν τον έκτακτο μποναμά


UPD:

Related posts

Μέτρα ΔΕΘ: Πόσα θα πάρουν φέτος συνταξιούχοι, δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης και ευάλωτες ομάδες

admin

Σταϊκούρας: Καμία αλλαγή στις διατάξεις για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

admin

«Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»: Οδηγείται στη «σκηνή» των πλειστηριασμών (pics)

admin

Hatzilazarou Group: Πώς έκλεισε το deal για την αγορά του ιστορικού ΤΙΤΑΝΙΑ

admin

Επίδομα θέρμανσης: Πώς να κάνετε την αίτηση στο myΘέρμανση – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

admin

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Αναβαθμίζει τις υποδομές αποθήκευσης δεδομένων της ΑΑΔΕ

admin

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σε λίγες ημέρες – Πόσο θα διαρκέσουν

admin

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για συντάξεις, επιδόματα και προσωπική διαφορά

admin

ELSA-SILGAN METAL PACKAGING: Η «πολυταξιδεμένη» ΕΛΣΑ που μπαίνει σε κάθε ελληνικό σπίτι (pics)

admin