Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμηλό βαρομετρικό διαρκείας και λόγω δημοσκοπήσεων

Η μόνη συζήτηση που είχε καταγραφεί επισήμως ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν εκείνη, διάρκειας λίγων λεπτών, την επομένη της εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη έγινε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης κάθισαν πλάι πλάι, στις θέσεις των επισήμων – παρά τις φωτογραφίες που δείχνουν τον έναν να μην κοιτάζει τον άλλο, οι δυο τους συνομίλησαν για λίγα λεπτά. Αλλάζει όμως κάτι, ουσιαστικά, ανάμεσα στα δύο κόμματα; Η φωτογραφία που τραβήχτηκε, αν και όχι απολύτως αληθινή, συμβολικά λέει τόσα όσα χίλιες λέξεις: ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετικούς στόχους για τις επόμενες ευρωεκλογές, κάποιοι θα έλεγαν ακόμα και αντιθετικούς –και μέχρι τότε, άλλον τρόπο να τους πετύχουν.

Για το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή της πολιτικής αυτονομίας είναι δεδομένη και εκφράζεται με όλους τους δυνατούς τρόπους από τη Χαριλάου Τρικούπη: «Δεν μπορούμε να συζητάμε ερήμην του κόσμου για το τι θέλει ο κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (Αθήνα 9.84). «Η ηγετική ομάδα που βρίσκεται δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία ενός τοξικού κλίματος» σχολίασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό του κλίματος που συνεχίζει να επικρατεί όσον αφορά τη συζήτηση για συνεργασίες των δύο πλευρών. Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε δεν συμμερίζονται την άποψη πως το κόμμα δεν σημειώνει την άνοδο που θα μπορούσε να έχει με βάση τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις τους έδειχναν σε μονοψήφια ποσοστά, ενώ τελικά έφτασαν το 11,8%.

Στήριξη από Νίκο Παπανδρέου

Γι’ αυτό οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παπανδρέου, προκάλεσαν αίσθηση: «Πιστεύω ότι είναι φρέσκος αέρας για το πολιτικό σύστημα» είπε για τον Κασσελάκη. «Δείτε αυτούς που τον κυνηγούν, δείτε τις φάτσες των ανθρώπων που δεν τον θέλουν και αν αυτοί τραβάνε ψήφους και δείτε αυτόν που ήρθε με φρέσκο αέρα. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Αν ο Τσίπρας τον προώθησε, ίσως το προέβλεψε».

Related posts

Αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στη συμφωνία για τα εξοπλιστικά

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Ξέρω για ποιον λόγο το κάνω, ξέρω τι έργο θέλω να κάνω»

admin

Τι θα γίνει με το ντιμπέιτ – Συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης η διακομματική

admin

Ξεπαγώνει η δόμηση στα εκτός σχεδίου, drones και τεχνητή νοημοσύνη κατά των αυθαιρέτων

admin

Φάμελλος: Η μαζικότητα της συμμετοχής δείχνει την αγωνία της κοινωνίας

admin

Αθανασίου για Παπαγγελόπουλο: Μου έλεγε να κάνω κατάχρηση εξουσίας

admin

Οταν ο Πάγκαλος είχε αποκαλέσει τη Γερμανία «γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού»

admin

Πολιτική αντιπαράθεση μέσω Τik Τok

admin

Ψήφισμα

admin