Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η μαζικότητα της συμμετοχής δείχνει την αγωνία της κοινωνίας

Για μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς όπως είπε περίπου 147.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, εκ των οποίων οι σχεδόν 40.000 είναι νέα μέλη.

«Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη και ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν στις εκλογές. Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρώτα από όλα το μήνυμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν είναι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, αλλά είναι και ιδιαίτερα ενισχυμένος», είπε αρχικά ο κ. Φάμελλος.

«Υπάρχει μία εντολή της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός, να είναι παρών,  να είναι ισχυρή αντιπολίτευση, να καταθέσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Ευχαριστούμε και όσους ήρθαν και ψήφισαν, που παρά την αναμονή ήταν εδώ με μεγάλη συνέπεια, αλλά ευχαριστούμε ιδιαίτερα και όλα τα στελέχη, όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν αυτή την εκλογική διαδικασία και τις προηγούμενες μέρες αλλά και σήμερα», προσέθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση αριστερή, ευρωπαϊκή, οικολογική με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για ευημερία, για καλύτερη ζωή, για πρόοδο για όλους και για όλες, ώστε να μείνει κανείς μόνος και καμιά μόνη»

Ακόμα ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί στην ευθύνη αυτής της μεγάλης συμμετοχής και της εντολής που δίνει η κοινωνία.

«Θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτής της μεγάλης συμμετοχής και αυτής της εντολής που δίνει η κοινωνία. Πρέπει όμως να πούμε ότι η συμμετοχή αυτή δείχνει και την αγωνία της κοινωνίας που δεν βολεύεται αλλά και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, γεγονός που επιβεβαιώνει σε ένα βαθμό την τοποθέτηση του κυρίου Μητσοτάκη: ότι εδώ και τέσσερα χρόνια ήταν μία κυβέρνηση με συγκεχυμένες αρμοδιότητες και με μετάθεση ευθυνών αλλά κι με ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία είτε αυτό αφορά τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, είτε αφορά τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, είτε αφορά τα οξύτατα προβλήματα που έχομε στην αγορά, την ακρίβεια, αλλά και τα σβοαρά προβλήματα που έχουμε για το δημοκρατικό πλαίσιο και το κράτος δικαίου στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Η μαζικότητα της συμμετοχής είναι το καλύτερο μήνυμα για την επόμενη μέρα,

Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση αριστερή, ευρωπαϊκή, οικολογική με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για ευημερία, για καλύτερη ζωή, για πρόοδο για όλους και για όλες, ώστε να μείνει κανείς μόνος και καμιά μόνη».

Τόνισε ότι «η μαζικότητα της συμμετοχής είναι το καλύτερο μήνυμα για την επόμενη μέρα, μας δίνει δύναμη και αποτελεσματικότητα. Είναι κοινωνική ανάγκη να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοινωνική ανάγκη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και η ισχυρή πολιτική του πρόταση, για το καλό της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας». Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «η ενότητα και η συλλογικότητα δεν είναι μόνο η δύναμη μας είναι και η παρακαταθήκη που έχουμε και θα την προφυλάξουμε όλοι και όλες».

«Εμείς παραμένουμε με έναν σκοπό, να πηγαίνει η κοινωνία καλύτερα, εμείς θα καταθέσουμε προτάσεις και προφανώς θα καταθέσουμε ξεκάθαρη κριτική στον κ. Μητσοτάκη γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά, αυτό το βλέπουν οι πολίτες. Εμάς δεν μας αρέσει που δεν πηγαίνει η χώρα μας καλά», είπε ακόμα.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει από το 2017, το 2018 και το 2019 προτάσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το αποτύπωμα της ακραίας αυτής κλιματικής εξέλιξης και «δεν είναι προς όφελος της πατρίδας μας που ο κ. Μητσοτάκης τις άφησε στα συρτάρια». «Καταθέσαμε προτάσεις και σήμερα και ήμασταν εκεί δίπλα στους πολίτες και στις δύσκολες συνθήκες. Ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στη Βουλή με σκοπό να μην ξανασυμβεί ό,τι συνέβη και να έχουμε μια κοινωνία και μια οικονομία πιο ισχυρές. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον αποφεύγει το διάλογο γιατί φοβάται την κριτική. Εμείς και την κριτική αντέχουμε και θέλουμε να βελτιώσουμε την πραγματικότητα», σημείωσε.

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enagas

admin

Ο Κυριάκος και τα πνεύματα των Χριστουγέννων

admin

Στην Αριστερά τα ρίχνει ο Γεωργιάδης για τα περί εκβιασμών στον Δήμο Χαλανδρίου

admin

Πακετάρισμα

admin

Ακάρ: Eχουμε ένα εκατομμύριο φορές δίκιο για τα προβλήματα με την Ελλάδα

admin

«Η εδαφική ακεραιότητα των κρατών είναι άσπρο – μαύρο»

admin

Τουρκία: Νέοι παραλογισμοί Ακάρ για νησιά και εναέριο χώρο

admin

Ο Κασσελάκης εξηγεί την «Αριστερή στροφή» και δηλώνει εκ νέου αυτοδημιούργητος

admin

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ για τις φωτιές

admin