Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο (χθεσινό) γκάλοπ για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα… breaking news του CNN, η Ούρσουλα ξανά για Πρόεδρος της ΕΕ και τα σούπερ κέρδη Motor Oil και ΕΛΠΕ

Και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από την έρευνα της Marc για το banksnews-.gr που τελείωσε χθες το βράδυ και δημοσιεύεται σήμερα (μετά τις 8 το πρωί). Σε αδρές γραμμές, η κοινή γνώμη είναι 55% υπέρ των πολιτικών γάμων των ομόφυλων ζευγαριών και συντριπτικά υπέρ (75%) της αναγνώρισης όλων των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν σήμερα με ομόφυλα ζευγάρια. Είναι αρνητική στον θεσμό της παρένθετης μητέρας για ομόφυλα ζευγάρια ανδρών (πρόταση Κασσελάκη) και γενικώς η κοινή γνώμη κατά 67% δεν θεωρεί τόσο σημαντικό το όλο ζήτημα.


Στο Υπουργικό στις 30/1





-Έτσι λοιπόν και επειδή… ξίνισε το πράμα τόσο καιρό ο Μητσοτάκης, λέει η πηγή, αποφάσισε να το φέρει εντέλει στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο (30/1) και να τελειώνει.





Σαμαράς


-Ρώτησα την πηγή στο Μ.Μ. για την οξεία επίθεση Σαμαρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μαρινάκη για το ίδιο θέμα (ομόφυλα ζευγάρια) αλλά πήρα μια παντελώς χαλαρή, ειρωνική απάντηση. «Να την ακούσουμε κι εμείς… έκανε breaking news το CNN». Ασχολίαστο.





Η Ούρσουλα (πάλι) για Πρόεδρος της Κομισιόν με στήριξη του ΕΛΚ





-Σας είχα πει πριν από μερικές μέρες ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αμφιβολίες για το αν ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει μια μετακίνηση στην Ευρώπη. Μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι η Γερμανίδα πολιτικός πείσθηκε και θα ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Κομισιόν με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) μέσα στον Φεβρουάριο. Περισσότερα προσεχώς.


Μητσοτάκης με Τζέιμι Ντίμον στη Ν. Υόρκη





-Για το Greek Investment Forum που διοργανώνει στις 25/1 η JP Morgan Chase με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και ήδη όλα τα φώτα έχουν πέσει στη συζήτηση που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Τζέιμι Ντίμον, CEO του τραπεζικού κολοσσού. Μάλιστα αναμένεται… ουρά από όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στα κεντρικά της JPM στο midtown Μανχάταν όπου θα πραγματοποιηθεί το forum. Aλλωστε δεν είναι και λίγο να ακούς από πρώτο χέρι τι εκτιμά ο ισχυρότερος διεθνώς τραπεζίτης για την παγκόσμια οικονομία και για τις επενδυτικές προοπτικές της χώρας των προγόνων του (ο παππούς του, Παναγιώτης Παπαδημητρίου, είχε εργαστεί ως τραπεζίτης στη Σμύρνη και στην Αθήνα και στην Αμερική άλλαξε το όνομά του σε Ντίμον). Είναι χαρακτηριστικό πως οι επικεφαλής και τα στελέχη των εισηγμένων που μετέχουν στο Greek Investment Forum έχουν φροντίσει -όσοι μπορούν- να μη συμπέσουν χρονικά τα ραντεβού τους με fund managers και αναλυτές κατά τη συζήτηση των Μητσοτάκη-Ντίμον. Όσο για τα επενδυτικά κεφάλαια που θα δώσουν το «παρών» στη Ν. Υόρκη, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Fidelity, Capital Group, BlackRock, Lazard, ενώ η τελική λίστα των ελληνικών εταιρειών που θα συμμετάσχουν κλείνει σήμερα – αύριο, και ήδη οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους.





Η πρόταση της BofA για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς


-Χθες η Bank of America, που εκτελεί χρέη συμβούλου στο Ταμείο, παρουσίασε στη Διοίκηση του ΤΧΣ την πρότασή της για το 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. Κατά πληροφορίες η πρόταση είναι πώληση έως και του 27%, πρόταση που προφανώς και αφήνει ανοικτές όλες τις επιλογές. Στο ΤΧΣ δεν κατάλαβα να ενθουσιάστηκαν από την πρόταση της BofA και σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει -όπως ήταν προγραμματισμένο- το ΔΣ του ΤΧΣ προκειμένου να συζητήσει σχετικά. Σημειώστε πως αν και η επικρατούσα άποψη είναι για πώληση του 27% στο σύνολό του, επί του παρόντος τελική απόφαση για το ποσοστό που θα διατεθεί δεν έχει ληφθεί ακόμη.


Τα υψηλά επιτόκια γύρισαν σε κερδοφορία την EFG του Σπ. Λάτση





-Η άνοδος των επιτοκίων και η αναστολή των ζημιών του υποκαταστήματος στο Μιλάνο, βοήθησαν την EFG Bank του Σπύρου Λάτση να παρουσιάσει το 2022 κέρδη 26,5 εκατ. από ζημίες 5,4 εκατ. το 2021. Η ρευστότητα της τράπεζας βελτιώθηκε περαιτέρω με τις καταθέσεις πελατών να αυξάνονται κατά 227 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια και οι απαιτήσεις από πελάτες αυξήθηκαν κατά 53 εκατ. Η προκύπτουσα αυξημένη χρηματοδότηση επενδύθηκε κυρίως σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής ρευστότητας με το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο διακρατούμενων προς είσπραξη να φθάνει τα 562 εκατ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας αυξήθηκε σε 194 εκατ. το 2022 (από 137 εκατ. το 2021) κυρίως λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ. Η EFG, που διατηρεί κατάστημα στην Αθήνα με 8 υπαλλήλους, έκλεισε το 2023 το κυπριακό της υποκατάστημα το οποίο από το 2021 παρείχε μόνον υπηρεσίες θεματοφυλακής και απασχολούσε 2 υπαλλήλους, καθώς οι υπόλοιποι είχαν μεταφερθεί σε άλλον φορέα της EFG στην Κύπρο.


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


-Λοιπόν, πάμε τώρα σε ορισμένα καλά επιχειρηματικά νέα, μαθαίνω ότι η υπόθεση της πώλησης της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ΤΕΝΕΡΓ) πηγαίνει καλά με τους Αραβες του Abu Dhabi και γι’ αυτό οι επαφές των δυο πλευρών πυκνώνουν. Για το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί δεν ξέρω, αλλά πάντως δεν μοιάζει να αργεί.


Motor Oil-ΕΛΠΕ


-Μια και πιάσαμε τα ενεργειακά, να σας πω ότι και το 2023 τα EBITDA των δυο διυλιστηρίων θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ έκαστο. Είπατε τίποτα;


Παίρνουν… τους δρόμους Σταϊκούρας-Ταχιάος


-Σβάρνα τους δρόμους και τα εργοτάξια παίρνει το δίδυμο Σταϊκούρα –Ταχιάου, ξεκινώντας σήμερα από το μετρό Θεσσαλονίκης και αύριο στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τρέχει να επιθεωρήσει τους ρυθμούς κατασκευής των έργων, καθώς και στις δύο συμβάσεις υπάρχει ανάγκη να τρέξουν πολύ γρήγορα οι εργασίες αφού η πρώτη πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος το έτους και η άλλη στα μέσα του 2025. Στη σημερινή συνάντηση πάντως, εκτός από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό, στη Θεσσαλονίκη θα είναι και ο επικεφαλής της ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος έχει δεσμευτεί στην κυβέρνηση ότι θα ανεβάσει τους ρυθμούς κατασκευής του έργου. Σε ό,τι αφορά την παράδοση του Πάτρα–Πύργος, αυτή είναι προγραμματισμένη να γίνει σε δύο δόσεις. Το ένα τμήμα «Κάτω Αχαγιά-Πύργος» είναι να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025 (εργολάβων και καιρού επιτρέποντος). Το άλλο που αφορά το Πάτρα-Κάτω Αχαγιά είναι προγραμματισμένο για τον Ιούλιο του 2025. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στον τομέα της κατασκευής στο Πάτρα–Πύργος μεταξύ των τριών εργολάβων που κατασκευάζουν το έργο, υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Ο ένας έχει υλοποιήσει σχεδόν το μισό, ο άλλος το 30% και ο τρίτος το 18%.


Οι ξένοι επενδυτές που αγοράζουν Ελλάδα και τα ταξίδια του ΟΠΑΠ


-Ο ΟΠΑΠ ήταν ο μοναδικός ελληνικός όμιλος που συμμετείχε προ ημερών στο επενδυτικό συνέδριο της Citi για τις αναδυόμενες αγορές στο Λονδίνο. Το Citi Emerging Conference, που φιλοξένησε 18 εταιρείες και 46 επενδυτικά κεφάλαια, είχε θετικό απολογισμό για τον ΟΠΑΠ, καθώς και τα ραντεβού που έκλεισε ήταν πολλά και ιδιαίτερα ποιοτικά. Τα στελέχη του Οργανισμού, πάντως, αυτόν τον μήνα θα βρίσκονται μεταξύ αεροπλάνων και ξενοδοχείων αφού εκτός από το Greek Investment Forum στη Ν. Υόρκη, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για το καθιερωμένο event που διοργανώνει η Piraeus Securities. Γενικά η επιστροφή της χώρας σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας έχει ανοίξει την όρεξη των ξένων funds για τις ελληνικές μετοχές, κάτι που εισπράττουν οι εισηγμένες στις επαφές τους.


Landys Gyr: Βελτίωση αποτελεσμάτων και ανανέωση εμπιστοσύνης


-Ο ελληνικός βραχίονας του πολυεθνικού ομίλου Landis Gyr, με το εργοστάσιο στην Κόρινθο βελτίωσε θεαματικά τις οικονομικές επιδόσεις του κατά την τελευταία χρήση. Η Landys Gyr Α.Ε. κατάφερε κατά τη χρήση 01/04/2022- 31/03/2023 να ανεβάσει τον κύκλο εργασιών στα 259,4 εκατ. ευρώ από 179,97 εκατ. ευρώ της προηγούμενης, καταγράφοντας αύξηση κατά 44,1%. Παράλληλα, τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε 13,89 εκατ. ευρώ έναντι 4,04 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 243,5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν σε 12,72 εκατ. ευρώ έναντι 4,63 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Όσο για τα κέρδη μετά φόρων σχεδόν τετραπλασιάστηκαν καθώς έφτασαν τα 9,48 εκατ. ευρώ έναντι 2,28 εκατ. ευρώ. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι στις οικονομικές καταστάσεις που υπογράφονται στις 4 Δεκεμβρίου 2023, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές, από τον οποίο αποκλείστηκε η εταιρεία και στις «απειλές» περί παγώματος των επενδύσεων στην Ελλάδα που ακολούθησαν. Αντίθετα, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, η εγχώρια θυγατρική ενισχύεται περαιτέρω με την αύξηση των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στον τομέα των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ενώ προετοιμάζεται και για την εισαγωγή φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η στήλη πληροφορείται επίσης, ότι προφανώς ως επιστέγασμα της επιτυχημένης πορείας της ελληνικής θυγατρικής, πριν από λίγες μέρες ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη του μητρικού ομίλου στην υφιστάμενη διοίκηση. Έτσι, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ορίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου έχει Πρόεδρο τον Πέτρο Λαγκουβάρδο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Αριστείδη Παππά και μέλος τον Bernd Ulrich Klein. Η θητεία του Δ.Σ. διαρκεί μέχρι τις 08/12/2024 καθώς εκλέγεται κάθε χρόνο.


Ο εκνευρισμός του δήμου Ταύρου για την επένδυση των Ολλανδών


-Εκνευρισμό στο δημαρχείο Ταύρου-Μοσχάτου προκάλεσε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απέρριψε την αγωγή του κατά της αξιοποίησης του πρώην κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ στην περιοχή. Η γνωστοποίηση της απόφασης χαρακτηρίστηκε από τον δήμο ως «κατευθυνόμενα δημοσιεύματα», ενώ η αναφορά στον ολλανδικό όμιλο MRP Development της οικογένειας Meijer, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κέρδισε τον διαγωνισμό και δεν μπορεί να προχωρήσει στην επένδυσή του, θεωρείται από την τοπική αυτοδιοίκηση ως «καλόπιασμα». Όσοι, δε, διαφωνούν με την επένδυση χαρακτηρίζονται «καλοθελητές και υποτακτικοί». Δεν προκαλεί βέβαια έκπληξη αυτή η στάση, ο δήμος άλλωστε με ανακοίνωσή του προειδοποιεί πως θα συνεχίσει με όλα τα μέσα να διεκδικεί την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ψήφιση ρύθμισης με την οποία θα επανέρχεται η κυριότητα του ακινήτου στο Δημόσιο ώστε να παραχωρηθεί στον δήμο και στους πολίτες. Πάντως ο δήμος είχε προσκληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του στον διαγωνισμό, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με επιτυχή κατάληξη για άλλα ακίνητα που διεκδικούνταν από δήμους, αλλά φαίνεται πως είχε άλλες προτεραιότητες.


ΕΤΕ, Mytilineos, ΟΠΑΠ και ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ έσωσαν την παρτίδα στο ΧΑ


-Παρά την αργία της Wall Street, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε με οριακά θετικό πρόσημο και αξία συναλλαγών στα 77,08 εκατ. ευρώ με 7,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Η Εθνική κράτησε την αξιοπρέπεια του Τραπεζικού Δείκτη αφού όλες οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο εκτός της ΕΤΕ που με μεγάλο τζίρο και πακέτα, κάποια στιγμή ξεπέρασε τα 7 ευρώ για να κλείσει στα 6,99 ευρώ ( 0,72%). Είναι προφανές ότι η αγορά μας έχει χωριστεί στα δύο. Το ένα κομμάτι είναι το δεικτοβαρές αυτό που θα καθορίζει καθημερινά το κλίμα και το πρόσημο της αγοράς. Αυτό προσέχουν οι θεσμικοί επενδυτές (Έλληνες και ξένοι) αυτό προσέχει και η κυβέρνηση. Το άλλο κομμάτι της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης κινείται αδιάφορα, αδύναμα και νωχελικά περιμένοντας κάποια στιγμή να το προσέξουν τα επαγγελματικά χαρτοφυλάκια… Χθες, αφού οι τράπεζες (εκτός Εθνικής) κοιμήθηκαν περιμένοντας σήμερα την… αμερικανική βοήθεια, την αγορά στήριξε το νέο ιστορικό υψηλό της Mytilineos, o ΟΠΑΠ και οι μετοχές του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.


Ο καλός θεματοφύλακας όταν φεύγει φαίνεται


-Η Goldman Sachs ήρθε, βοήθησε κι έφυγε από το μετοχολόγιο της ΔΕΗ, φρόνιμα, διακριτικά και σιωπηρά, χωρίς ουδείς να καταλάβει πως το 5,15% της δικής της συμμετοχής στο μετοχολόγιο της ΔΕΗ, μηδενίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Αυτή είναι η δουλειά ενός επαγγελματία θεματοφύλακα: Κρατά τις μετοχές του πελάτη του όσο χρειάζεται και κατόπιν τις διανέμει επαγγελματικά σε διάφορα χαρτοφυλάκια, σταδιακά και διακριτικά, χωρίς να δημιουργεί πίεση στην αγορά. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι μηδένισε τη συμμετοχή της στη ΔΕΗ (από 5,18% που είχε στις 15 Νοεμβρίου). Ουδείς ταράχτηκε ή ανησύχησε στην αγορά, η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ παρέμεινε σταθερή στα 4,17 δισ. ευρώ, ενώ η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι το ποσοστό ιδίων μετοχών δεν ξεπερνά το 4,65% του μετοχικού κεφαλαίου.


«Κάποιοι θα απογοητευθούν»


-O Αυστριακός Κεντρικός Τραπεζίτης Robert Holzmann θεωρείται από τα «γεράκια» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Φέτος την Πρωτοχρονιά ο ευγενικός κεντρικός τραπεζίτης είχε προσκαλέσει τον Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του να παρακολουθήσουν μαζί την περίφημη συναυλία της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Βιέννης η οποία αποτελεί -εδώ και δεκαετίες- ένα από τα ορόσημα της πρώτης μέρας του νέου χρόνου για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες κάτι πρέπει να συζήτησαν για το μέλλον των επιτοκίων. Χθες, ο Holzmann ως μέλος της Διοίκησης της ΕΚΤ, ρωτήθηκε και απάντησε με σαφήνεια ότι είναι «πιθανό να μη δούμε καθόλου μειώσεις επιτοκίων το 2024». Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι οι προσδοκίες των αγορών μιλούν όχι για μία αλλά για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων του Ευρώ φέτος, ο Αυστριακός απάντησε ότι «αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πολύ απογοητευμένοι».


Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη


-Η Oxfam είναι μεγάλη διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση με 21 παραρτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1942 ως Επιτροπή της Οξφόρδης για την Ανακούφιση από τον Λιμό (Oxford Committee for Famine Relief) αλλά σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία ακόμη ΜΚΟ με έφεση στις ολομέτωπες επιθέσεις εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο θεωρεί ένα ληστρικό σύστημα που εξαθλιώνει τους φτωχούς. Κάθε χρόνο, μόλις ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Oxfam εκδίδει μία έκθεση που σχεδόν πάντα καταλήγει στην πρόταση να επιβληθεί ένας φόρος 90% στους πλούσιους του πλανήτη. Φέτος η έκθεσή της έχει ένα ενδιαφέρον νέο στοιχείο: Αφού περιγράφει πως η καθαρή περιουσία των 5 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη διπλασιάστηκε στα 869 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2020 και 2023, δηλαδή πως οι άνθρωποι αυτοί κέρδιζαν 14 εκατομμύρια δολάρια την ώρα, η Oxfam προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα εμφανιστεί στον πλανήτη μας ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος. Η εξάλειψη της φτώχειας στον πλανήτη μας παραμένει 229 χρόνια μακριά. Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι η διαρκώς αυξανόμενη οικονομική ανισότητα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία με πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές συνέπειες… Αυτό άλλωστε είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης αυτές τις ημέρες στο Νταβός.


-

--.gr

Related posts

Ιταλία: Εγκαταλείπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα για τον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού»

admin

Τα κρυμμένα ταξιδιωτικά διαμάντια της Ελλάδας από τον φωτογράφο που έχει κάνει τη Φύση ιδεολογία

admin

Gov.gr: Πώς θα ιδρύσετε ατομική επιχείρηση σε πέντε λεπτά – Βήμα βήμα η διαδικασία

admin

Next e.GO Mobile: Αποκαλυπτήρια για σχέδιο επένδυσης άνω των 100 εκατ. ευρώ

admin

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων 25-39 ετών

admin

Ρυθμίσεις δανείων: Ανεβάζει ταχύτητες ο εξωδικαστικός μηχανισμός – Ψηφιακά πλέον η υποβολή αιτήσεων

admin

Χατζηδάκης: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας από όνειρο γίνεται πραγματικότητα -Toν Φεβρουάριο ξεκινάει η προεργασία

admin

ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Πώς να το εκδώσετε από το myAADE

admin

Επίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα

admin