Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνέ

Συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή τουρνέ του, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι. Εκεί συναντήθηκε χθες με τον Τομά Πικετί. Διάφοροι συριζαίοι διατείνονται πως ο γάλλος οικονομολόγος είχε σταθεί αρωγός της προσπάθειας της πρώτης φοράς Αριστερά στην περήφανη διαπραγμάτευση – αφού είχε πει ότι φοβάται πως κάποιοι θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει επειδή είναι αριστερό κόμμα. Εχουν μάλλον ξεχάσει ότι απλώς προτιμούσε από τα τέλη του 2014 έναν πολιτικό κραδασμό από τ’ αριστερά αντί ενός από την Ακροδεξιά.

Εγκλωβισμός

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη Βασίλης Κόκκαλης και δύο ακόμη σύντροφοι μέλη της αποφάνθηκαν ότι η παραίτηση Πλεύρη «δεν ήταν μια συνειδητή ελεύθερη απόφαση, αλλά μια εξαναγκαστική ενέργεια, στην οποία υποκινήθηκε, διότι εγκλωβίστηκε η ΝΔ στην πιστή τήρηση της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου και στην προηγούμενη αποβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας». Να το δεχθούμε αλλά αυτοί που έχουν πέσει οικειοθελώς στην παγίδα της στήριξης της Κωνσταντοπούλου πώς νιώθουν;

Πρόβλημα

Με μια επιστολή στη γραμματέα του κόμματος ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από αυτό. Εφυγε γιατί κατά τα γραφόμενά του «ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του εικόνα μετάλλαξης και απαξίωσης, τείνει να καταστεί μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης για την ελληνική κοινωνία». Μάλιστα. Κι εγώ που νόμιζα ότι από το 2019 κι έπειτα η κοινή γνώμη είχε καταστήσει σαφές στους αριστερούς πως τους θεωρεί όχι απλά μέρος του προβλήματος αλλά ένα επιπλέον πρόβλημα.

Δημοφιλέστερος

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, που γιόρταζε χθες τον πολιούχο της, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το πανελλήνιο ότι απαιτείται «συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία». Και του ζήτησε να εμπνευστεί από «τις αρετές που στην επίγεια ζωή του εξέφρασε» ο άγιος Σπυρίδων. Η χρήση τόσων κλισέ σε μία μόνο εμφάνιση εξηγεί γιατί είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης σύμφωνα με τις Τάσεις της MRB.

Related posts

Τέμπη: Χαμός μετά το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού – Διεκόπη η συνεδρίαση της εξεταστικής

admin

Πειθαρχικές διώξεις στο ΥΠΕΞ για την εξαγωγή του Predator

admin

Προεκλογικά σινιάλα με στροφή στην καθημερινότητα

admin

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος δικαστικός χάρτης

admin

Στην τελική ευθεία με στόχο το μικρότερο δυνατό «τραύμα»

admin

«Λάθος η αποχώρηση» της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Φάμελλος

admin

Το ξεχωριστό μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Σταμάτης στην ορκωμοσία της νέας Βουλής

admin

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη

admin

Τσίπρας: Ο Κασσελάκης μαθαίνει γρήγορα

admin