Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Στους top 10 παγκόσμιους προορισμούς η Ελλάδα μετά την πανδημία

Πιο ισχυρός και με την επίσημη διεθνή… βούλα βγαίνει ο

ελληνικός τουρισμός

τη μετά Covid-19 περίοδο, ο οποίος πάντως και αυτός θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα σε επίπεδο υποδομών και βιωσιμότητας.

Στον απόηχο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η νέα ανάλυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κατατάσσει την Ελλάδα, στους κερδισμένους για τη μετά πανδημία περίοδο, στην 9η θέση του τοπ 10 των διεθνών προορισμών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αποτελώντας μάλιστα και νέα είσοδο στη λίστα για το 2022.

Την ίδια στιγμή και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης (EBRD) για το 2023 αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό, με την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμούς 2,4% το 2023 και 2,4% το 2024.

Με βάση τα στοιχεία από την τελευταία ανάλυση του UNWTO, η χώρα μας με 28 εκατ. επισκέψεις το 2022 βρίσκεται για πρώτη φορά στο τοπ 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά την πανδημία, σε μία περίοδο όπου συνολικά η τουριστική βιομηχανία ανακτά σταδιακά τα προ πανδημίας επίπεδα, αφού οι διεθνείς αφίξεις κινούνται ανοδικά.

Στις τρείς πρώτες θέσεις με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις μετά την πανδημία διατηρούνται η Γαλλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, αν και με λιγότερες επισκέψεις σε σχέση με το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης – Δείτε βίντεοΚακοκαιρία Elias – Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχήΠαγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – Δείτε βίντεο

Related posts

Τράπεζες: Παράταση των μέτρων ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας

admin

Shopflix, ΔΕΗ και Quest διεκδικούν την Κωτσόβολος

admin

myPROPERTY: Ψηφιακά η υποβολή 5 ειδικών δηλώσεων Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων

admin

«Mαύρη Πέμπτη» για τους κροίσους της τεχνολογίας – Εχασαν σε μια μέρα 44 δισ. δολ

admin

Νέες διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τα εκκαθαριστικά σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα

admin

Ειδικό εποχικό επίδομα έως 1.219,50 ευρώ: Οι δικαιούχοι ανά επάγγελμα

admin

ΕΝΦΙΑ: Νωρίτερα φέτος τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ αλλά με 11 δόσεις

admin

e-katanalotis: Περισσότεροι από 3.500 κωδικοί στη νέα πλατφόρμα

admin

Ο εκατομμυριούχος τραπεζίτης που ανακάλυψε τον Σάκη Ρουβά και έζησε δίπλα σε βασιλείς, τα εγκατέλειψε όλα και γύρισε στο πατρικό του

admin