Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοτέμ

Χθες φάνηκε ότι δεν μετράει πλέον η γνώμη τού τοτέμ της παράταξης. Οχι γιατί οι άνθρωποι που ανέδειξε τον εγκάλεσαν για την παρέμβασή του – άλλωστε αυτοί είναι πιστοί μόνο στον εκάστοτε κάτοχο της προεδρικής καρέκλας –, αλλά επειδή η λύση που πρότεινε για το συριζαϊκό δράμα υιοθετήθηκε από τον νυν αρχηγό μεν, απορρίφθηκε από το ανώτατο κομματικό όργανο δε. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν ομνύει στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά τους κόντυνε και τους δύο.

Ψηφοφορία

Ο Νίκος Παππάς αποφάνθηκε πως «αν το σώμα αποφασίσει να μην πάμε σε εκλογές, σημαίνει ότι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο Κασσελάκη», ζητώντας παράλληλα «όποια ψηφοφορία γίνει στο συνέδριο, να γίνει με κάλπες. Οχι με ανάταση χειρός». Τελικά, βέβαια, δεν είχε κανένα πρόβλημα που δεν ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη ψηφοφορία στο Τάε Κβον Ντο. Λογικό. Οσοι φαντασιώνονται εαυτούς σαν kingmakers δεν έχουν ειλικρινείς δημοκρατικές ευαισθησίες.

Κερί

«Αρχηγό έχουμε και ελπίζω να το επιβεβαιώσουμε και σήμερα. Αν κρατήσουμε μετά από επτά χρόνια πτώσης, να ανάψουμε κερί στον Αγιο Στέφανο τώρα που είναι φτηνά γιατί θα ανέβει στο Χρηματιστήριο» είπε ο Θανάσης Οικονόμου μπροστά στο σώμα των συριζαίων συνέδρων. Εντάξει, δεν είναι ο μοναδικός στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει μπερδέψει την εναπομείνασα κομματική βάση με το σύνολο του εκλογικού σώματος. Συμβαίνουν αυτά όταν δεν μπορεί κανείς να δει πέρα από το timeline του.

Θέση

Η Νάντια Γιαννακοπούλου τάσσεται υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ επειδή κατά τα λεγόμενά της αυτή είναι μια προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ. Οι κονεσέρ των πράσινων πραγμάτων επιμένουν ότι υπάρχουν κι άλλοι στην ΚΟ του κόμματος οι οποίοι διαφωνούν με την καταψήφιση του νόμου Πιερρακάκη που ανακοίνωσε ο πρόεδρός τους. Το ερώτημα είναι αν θα τους δοθεί επισήμως η επιλογή της αποχής – όπως δόθηκε στους διαφωνούντες με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – ή αν το κόμμα θα οδηγηθεί σε μια νέα κρίση.

Related posts

Πού θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί

admin

Το σαράκι

admin

«Μεγάλη Εικόνα»: Προσκεκλημένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

admin

Τέμπη: Πυρ ομαδόν κατά Aδωνι – Για παρερμηνεία μιλάει η ΝΔ

admin

Γεροβασίλη: Αμιγώς πολιτική και κρίσιμη η αναμέτρηση στις ευρωεκλογές

admin

Τέμπη: «Όποιος έκανε νύξη στον πρωθυπουργό για εκλογές, τον έδιωχνε από τη σύσκεψη», λέει ο Γιάννης Οικονόμου

admin

Τα ηνία της πολιτικής στους 40άρηδες

admin

Με οδηγό τον ναύαρχο Αποστολάκη συνεχίζει τη ναυτική περιοδεία ο Κασσελάκης – Δείτε βίντεο

admin

Τι σηματοδοτεί το ταξίδι στις Βρυξέλλες εν μέσω εσωκομματικής δίνης

admin