Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Πυρ ομαδόν κατά Aδωνι – Για παρερμηνεία μιλάει η ΝΔ

Μεγάλες αντιδράσεις και οργή έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την τραγωδία των Τεμπών. Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του υπουργού, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν πυρά και ζητούν την αποπομπή του.

«Υπάρχουν όρια. Η δήλωση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στον μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η δήλωση του κ. Γεωργιάδη «προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων. Προσβάλλει τους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της ανάμνησης, πολλοί από αυτούς με ψυχοτραύματα. Προσβάλλει τους συγγενείς των θυμάτων που ξυπνούν καθημερινά με το δράμα της απώλειας, συνδυασμένο με την έλλειψη δικαίωσης και την εγκατάλειψη. Προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων που παρουσιάζονται από τον υπουργό ως ένας λαός χωρίς αισθήματα και αλληλεγγύη».

Σημειώνει ότι «η επίκληση του 41% δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων» και πως «η δήλωση Γεωργιάδη δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα».

Ο κ. Κασσελάκης καλεί τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει αμέσως τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του». «Διαφορετικά», σχολιάζει, «προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης».

Μάντζος: Η αλαζονεία μετατρέπεται σε κυνισμό

«Η αλαζονεία της ΝΔ μετατρέπεται σε κυνισμό πέρα από κάθε όριο» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Είναι ένα παράδειγμα του πόσο γρήγορα και εντυπωσιακά μπορεί η αλαζονεία της εξουσίας να μετουσιωθεί σε κυνισμό. Για τις υποκλοπές το είχαμε συνηθίσει, ειδικά από τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και από όλη την κυβέρνηση, να τις θάβουν. Αλλά με την τραγωδία των Τεμπών το τερμάτισαν».

Παύλος Μαρινάκης: «Η δήλωση παρερμηνεύτηκε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη.

Στην απάντησή του, χρησιμοποίησε λόγια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από πρόσφατη συνέντευξη, ότι το σύνολο των στελεχών «πρέπει να προσέχουν πολύ τις διατυπώσεις τους, γιατί πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος της παρερμηνείας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωση του, η οποία παρερμηνεύτηκε, «το ξεκαθάρισε και έδωσε και σχετική απάντηση, σήμερα το πρωί».

Related posts

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά τη μονταζιέρα στα Τέμπη: «Περνάει» η πρόταση δυσπιστίας – Ραγδαίες εξελίξεις

admin

Κασσελάκης: Άσπονδοι συνέταιροι Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά, διαστρεβλώσαν όσα είπα για την Υγεία

admin

Τα Rafale ήρθαν, οι υποδομές αργούν

admin

Απομάκρυνε το 80% της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

admin

Το δίλημμα των ευρωεκλογών και ο… τριμέτωπος

admin

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών»

admin

Ο κίνδυνος

admin

Πλεύρης: Ο βιαστής παιδιών δεν πρέπει να έχει υπό όρους απόλυση

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

admin