Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι σηματοδοτεί το ταξίδι στις Βρυξέλλες εν μέσω εσωκομματικής δίνης

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε χθες στις Βρυξέλλες, όπου αρχικά συνάντησε την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδευόμενος από τον διπλωματικό σύμβουλό του Βαγγέλη Καλπαδάκη. Εκεί ήταν οι 4 ευρωβουλευτές του κόμματος με τους συνεργάτες τους (ο Κούλογου πια έχει ανεξαρτητοποιηθεί). Με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πτυχές των πολιτικών προτάσεων του κόμματος και της κριτικής στην κυβέρνηση, τη στενότερη συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και την καμπάνια του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών μετέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου. Την επόμενη περίοδο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επισκόπησης των πρωτοβουλιών στις οποίες έχει προβεί η ευρωομάδα.

Ηταν η πρώτη μέρα ενός διήμερου ταξιδιού που ολοκληρώνεται σήμερα και με το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος από τη μία επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα εξωστρέφειας για τον χώρο του. Από την άλλη, να προλάβει μέτωπα. Σήμερα εξάλλου ο Κασσελάκης θα δει τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Paolo Gentiloni (εδώ θα εστιάσει σε σύμφωνο Σταθερότητας και σε Ταμείο Ανάκαμψης με έμφαση σε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για φυσικές καταστροφές), τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Juan Fernando Lopez Aguilar (θα αναδείξει τις υποκλοπές), τον πρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe Lamberts και τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry.

Μια συζήτηση πάντως για νέο πράσινο κόμμα εν Ελλάδι αλλά και για το αν η Κουμουνδούρου θα μετακινηθεί στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, επίσης απασχολούν αυτή την περίοδο.

Το θέμα έβαλε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην πρόσφατη ΚΟ του κόμματος. Και χθες ο Κασσελάκης ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην αριστερή ευρωοικογένεια ως γεφυροποιός δύναμη στον προοδευτικό χώρο.  Αυτά έξω. Μέσα η δίνη εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο απόηχος από την εκδήλωση της Εποχής το βράδυ της Δευτέρας όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε ρήξη και αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλά κρατεί. Καταρχάς η όλη εκδήλωση όπου έδωσε ισχυρό παρών η τάση της Ομπρέλας αλλά και οι σύμμαχοί της ενισχύουν τις διεργασίες στην Κουμουνδούρου ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Μυστική σύσκεψη

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε κλειστή – μυστική σύσκεψη στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας με Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Πάνο Λάμπρου ώστε προφανώς να σχεδιάσουν τα άμεσα βήματα και κινήσεις τους που όλα δείχνουν διαζύγιο με την ηγεσία Κασσελάκη. Στα όσα είπε πάντως ο Τσακαλώτος, που ως έναν βαθμό απηχούν όλη την Ομπρέλα, απάντησαν σκληρά χθες μια σειρά φιλοπροεδρικών στελεχών όπως η Ελένη Αυλωνίτου, ο Νίκος Καρανίκας αλλά και ο Θανάσης Οικονόμου.

Εχει σημασία πως χθες στην όλη δίνη τοποθετήθηκαν και τα πιο ενωτικά στελέχη όπως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που είπε: «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώθουμε περήφανοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εξάλλου, αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί η κοινωνία περιμένει απαντήσεις από εμάς. Εχει ανάγκη από ένα αριστερό, προοδευτικό, οικολογικό, σύγχρονο κόμμα με κυβερνητική πρόταση που  μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών», ενδεικτικό και μιας στάσης που θα κρατήσουν οι εν λόγω στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου.

Related posts

Οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι

admin

«Ψηλά» στο BBC η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη με Σούνακ – Το σχόλιο Βρετανού αξιωματούχου

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Μπορεί ο Μητσοτάκης να δηλώσει ότι δεν είχε τίποτα εύφλεκτο η εμπορική αμαξοστοιχία;

admin

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθανσμένη διατύπωση

admin

Αλκιβιάδης Στεφανής: Η Τουρκία κατάλαβε ότι η τοξικότητα απέναντι στην Ελλάδα δεν της έκανε καλό

admin

Προκλητικός Σοϊλού: Η Αγία Σοφία ήταν μόνο η αρχή

admin

«Τουρκοφάγοι» και «ελληνοφάγοι»

admin

ΠΑΣΟΚ: Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Μητσοτάκη των υποκλοπών, δεν δεχόμαστε

admin

Ανδρουλάκης: Δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της ΝΔ

admin