Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Γκάζι για επιπλέον 1.200 κατοικίες, πόσο θα πουληθούν

Στη σταδιακή εμπορευματοποίηση των νέων projects δημιουργίας οικιστικών συγκροτημάτων εντός του Ελληνικού προχωρά η διοίκηση της Lamda Development από τις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ομίλου, Ο. Αθανασίου άμεσα αναμένεται να λανσαριστούν περίπου 180 διαμερίσματα, ως υποομάδα των 460 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης.

Στο πλαίσιο χθεσινής δημοσιογραφικής παρουσίασης της πορείας του όλου επενδυτικού project, η διοίκηση του ομίλου επανέλαβε την πρόθεση της να φέρει στα έργα της πρώτης 5ετίας την ανέγερση συνολικά 1.200 διαμερισμάτων. Ο ίδιος ανάφερε πως στόχος είναι η έναρξη εργασιών το 2024 με στόχο την ολοκλήρωση τους το 2027.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα 58 διαμερίσματα ενός εκ των οικιστικών συγκροτημάτων (Park Rise), το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί η «γειτονιά» με την ονομασία Little Athens. Συγκεκριμένα πρόκειται για αναπτύξεις σε οικόπεδα πίσω από τα condos, αλλά και σε οικόπεδα που συνορεύουν με τον Άλιμο και το Ρέμα Τραχώνων.

Σημειώνεται ότι οι οικιστικές αναπτύξεις θα συμπληρωθούν τόσο από τμήματα του πάρκου, βοηθητικούς δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και καταστήματα ώστε να δημιουργήσουν τα όρια «γειτονιών».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου το μέσο κόστος ανά τ.μ. για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης σύμφωνα με το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούν από τα 6.000-6.500 ευρώ ανά τ.μ.

Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση του ομίλου, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα, αφορούν σε μεικτή πωλούμενη επιφάνεια που αγγίζει τα 153.000 τ.μ., από τα οποία η Lamda αναμένει συνολικά μικτό έσοδο 1,171 δισ. ευρώ και μικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ.

Οι γραφειακοί χώροι

Πέραν των νέων οικιστικών projects, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, ο όμιλος προωθεί τη δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) για την προσέλκυση επενδυτών σε γραφειακούς χώρους στο Ελληνικό (funds και ΑΕΕΑΠ). 

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, στο SPV αναμένεται να ενταχθούν γραφειακοί χώροι μικτής επιφάνειας 100.000 τ.μ. , ενώ ακόμα 100.000 τ.μ. γραφειακών χώρων θα αναπτυχθούν από την ίδια τη Lamda ή από ενδιαφερόμενους οργανισμούς. Πρόκειται τόσο για γραφειακούς χώρους πάνω από το Mall της Λ. Βουλιαγμένης, τον Πύργο Γραφείων 40.000 τ.μ. περίπου (που αρχικώς προοριζόταν να φιλοξενήσει την Eurobank, και επιπλέον 140.000 τ.μ. σε διάφορα οικόπεδα στο τμήμα της έκτασης προς τη Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Κατά τον κ. Αθανασίου η αξία του project μπορεί να κυμανθεί από 200 έως 400 εκατ. ευρώ, αναλόγως των αναπτύξεων που θα ενταχθούν στο Ελληνικό. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι όροφοι του Πύργου Γραφείων δε να αξιοποιηθούν ως κατοικίες.

Η πρόοδος και οι επόμενες αναπτύξεις

Κατά τον κ. Αθανασίου μέχρι το τέλος της χρονιάς ή τις αρχές του 2024 θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο του δεύτερου εμπορικού κέντρου στην παραλία (Marina Galleria) με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών να υπολογίζεται στο α’ τρίμηνο του 2024.

Ταυτόχρονα τα έργα υποδομών προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος (υπογειοποίηση Ποσειδώνος όπου έχει ολοκληρωθεί το 75% της εκσκαφής και το 35% της τοποθέτησης μπετόν, το ρέμα Τραχώνων, όπου έχει ολοκληρωθεί το 70% της εκσκαφής) ενώ ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του Marina Tower, οι εκσκαφές για Mall της Βουλιαγμένης από την Άκτωρ ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των και Condos από ΕΘΝΟΚΑΤ – Ακτωρ. Επιπλέον προχωρούν οι εργασίες για το αθλητικό κέντρο (ανάδοχος ΜΕΤΚΑ- Ιντρακάτ) με στόχο την ολοκλήρωση τους έως το τέλος του 2025, αλλά και η διαμόρφωση του πάρκου με σταδιακή ολοκλήρωση εκτάσεων έως το τέλος του 2026

Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης ο Πύργος Μεικτής Χρήσης (ξενοδοχείο – κατοικίες ) που αποτελεί συνεπένδυση με την Brooklane θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2024 ή τις αρχές του 2025, ενώ η Lamda αναμένεται να εισπράξει σχετική προκαταβολή από την Brook Lane έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως έως το τέλος του 2026 και εντός προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των έργων της πρώτης 5ετίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «ο στόχος είναι πράγματι πολύ επιθετικός».

Ανάφερε πως εμφανίζονται «πρωτόγνωρες δυσκολίες καθώς από το 2010 και μετά η κατασκευαστική αγορά εξαϋλώθηκε», με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζεται έλλειμμα τεχνικών και ανθρώπινων πόρων. Συμπλήρωσε δε πως μια παράμετρος κόστους που δεν έχει σήμερα σταθεροποιηθεί είναι αυτή του εργατικού δυναμικού.

Related posts

Βασιλόπουλος: Ανοίγει ακόμη 50 ΑΒ Shop & Go εντός του 2022

admin

Οι επόμενες κινήσεις του ΟΤΕ για βιώσιμη ανάπτυξη

admin

Ντιλ Intralot – FanDuel: Αποτελούν τον νέο πάροχο αθλητικών στοιχημάτων στην Κολούμπια

admin

Alpha Bank: Πούλησε το 51% των POS με τίμημα 157 εκατ. ευρώ

admin

Κορκίδης: Το 4ο κύμα κορωνοϊού θα «μολύνει» τις κρατικές στηρίξεις

admin

Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα η Aegean

admin

Optima Bank: Που βάζει τον πήχη για κέρδη και μέρισμα το 2024

admin

Σειρά διακρίσεων για τη Nova στα Prime Time Emmy Awards

admin

Διπλή διανομή χρήματος από την Ευρωσύμβουλοι

admin