Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές την επόμενη χρονιά, καθώς αυξάνεται η δύναμη των νοικοκυριών και μειώνεται η απειλή μιας απότομης επιβράδυνσης, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs.

Η ταχύτερη από την αναμενόμενη μείωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών -μια ώθηση για τους καταναλωτές, ενώ θα είναι λιγότερα επίσης τα εμπόδια για τις μειώσεις των επιτοκίων, έγραψε η ομάδα με επικεφαλής τη Σάρον Μπελ. 

«Αναμένουμε ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να αποδίδουν το 2024», δήλωσαν οι αναλυτές στρατηγικής. «Αυτό βασίζεται σε ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον, σε λογική αποτίμηση και σε μια σχεδόν σταθερή προοπτική για τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων».

Οι αναλυτές βλέπουν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να προχωρά στο επίπεδο των 480 μονάδων, σε διάστημα 12 μηνών. Πρόκειται για άνοδο 7%, αλλά εξακολουθεί να είναι μακριά από το υψηλό του Ιανουαρίου 2022. Ο δείκτης κατέγραψε κέρδη φέτος καθώς οι επενδυτές αναμένουν το τέλος της σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών και οι οικονομίες αποφεύγουν μια σοβαρή ύφεση.

Related posts

ΟΤΟΕ για πολυνομοσχέδιο: Χτυπά τις Κλαδικές Συμβάσεις η Κυβέρνηση

NEWSROOM

Ο Αρειος Πάγος κρίνει την ασυλία των μελών του ΤΧΣ

admin

Credit Suisse: Τιμολογήθηκε η ύφεση στις τιμές των τραπεζών

admin

Ενισχύθηκαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο δ΄ τρίμηνο

admin

Πειραιώς: 70 διαχειριστές κεφαλαίου επένδυσαν στο ομόλογο

admin

Υπερτριπλάσια κέρδη για την HSBC το τέταρτο τρίμηνο 2021

admin

«Ξεμένει» από κόκκινα δάνεια η Εθνική Τράπεζα!

admin

Alpha Bank: Ενίσχυση του Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας εις μνήμην του Γ. Αρώνη

admin

S&P: Εκμηδενίζεται η προοπτική γρήγορης μείωσης των ελληνικών NPEs

admin