Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Διαρροές

Το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε χθες να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχουν σχόλια ή διαρροές που να προέρχονται απ’ αυτό. Μα, δεν ήταν απαραίτητο. Ηδη από την προεκλογική περίοδο των αριστερών εσωκομματικών εκλογών είχαμε καταλάβει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να εργαστεί για την υστεροφημία του κόμματος το οποίο οδήγησε στην εξουσία και μετά στο 17,83%.

Εικόνα

Μία ημέρα πριν από τη δεύτερη και φυσικά σοβαρότερη διάσπαση, προχθές δηλαδή, ο Διονύσης Τεμπονέρας παρατηρούσε πως «η σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως βλάπτει τη νέα ηγεσία». Σωστό. Αλλά στην πραγματικότητα η εικόνα της νέας ηγεσίας ήταν εκείνη που έβλαψε ανεπανόρθωτα το ήδη καταμουτζουρωμένο προφίλ του αναξιόπιστου ΣΥΡΙΖΑ. Απροπό, ο ναρκισσισμός του συγκεκριμένου αρχηγού θα ήταν αφόρητος για οποιοδήποτε κόμμα.

Αποχωρήσαντες

Ο αριθμός εκείνων που φεύγουν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, ο Γιάννης Δραγασάκης – παρότι το σκεφτόταν σοβαρά – δεν βρέθηκε στη χθεσινή φουρνιά αποχωρησάντων. Οι πληροφορίες λένε ότι κι η δική του έξοδος είναι θέμα χρόνου. Λογικό. Αλλωστε, δεν έχει μείνει και κανένας στο κόμμα που θα μπορούσε να υλοποιήσει την ιδέα του για ένα άτυπο ολιγομελές κέντρο ευθύνης που θα μαζεύει τον πρόεδρο όποτε χρειάζεται.

Ποσό

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας, εξήγησε ότι «από τα 3 δισ. ευρώ (σ.σ.: που έχουν προϋπολογιστεί να προέλθουν από την αύξηση φόρων), τα 600 εκατ. θα είναι από τους ελεύθερους επαγγελματίες». Σε ελεύθερη μετάφραση: κακώς φωνάζουν οι τελευταίοι γιατί δεν είναι και μεγάλο το ποσό που θα κληθούν να συνεισφέρουν στα κρατικά ταμεία. Σύμφωνοι. Αν, όμως, το σκεφτούν αυτό κι όποιοι δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλά, σαν τους μισθωτούς για παράδειγμα;

Related posts

Αλλαγές μαζί με τους πολίτες για μία κοινωνία ισχυρή

admin

Ταγίπ Ερντογάν: Θα γιορτάσει τη νίκη του στην Αγία Σοφία

admin

Γιώργος Παπανδρέου: Η πρώτη εμφάνιση μετά τον βηματοδότη

admin

Πώς ο Ερντογάν οδηγείται σε αδιέξοδο με τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα η «εσωκομματική αντιπολίτευση»

admin

Εξήγηση

admin

Εκλογές: Μέχρι τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές

admin

Το δημοψήφισμα του Κασσελάκη – Τι προβλέπει το Καταστατικό

admin

Ρατσιστικό παραλήρημα Βελόπουλου: «Ψαρέυει» ακροδεξιές ψήφους πάνω από νεκρούς ανθρώπους

admin