Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ανακοινώσεις

Το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε χθες το μεσημέρι μια οργισμένη ανακοίνωση για τη στοχοποίηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στην Κέρκυρα. Οι πρώην σύντροφοι στη Νέα Αριστερά, όμως, είχαν φροντίσει να στηλιτεύσουν τον καρνάβαλο των Μωραΐτικων από το βράδυ της Δευτέρας με δήλωση που έγραφε στην κατακλείδα της πως «η αναπαραγωγή στερεοτύπων μεσαιωνικών και κακοποιητικών στο όνομα της παράδοσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα». Μήπως κάποιος πρέπει να αναθεωρήσει τη γνώμη του για το pummaro;

Διάφανοι

Επειδή «όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν» κατά τον Χρήστο Σπίρτζη, ο συριζαίος αρχηγός «πρέπει να δώσει απαντήσεις». Εντάξει, είπε και ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι ή πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει θεσμικά το θέμα. Παρ’ όλα αυτά, η δυσφορία όσων καλούνται να δικαιολογούν εταιρείες και αστακοκάραβα δεν κρύβεται. Εύλογο. Είναι πιο δύσκολο να πείσεις το αριστερό κοινό ότι ο επικεφαλής είναι ένας απ’ αυτούς όταν οι λογαριασμοί του έχουν πολλά μηδενικά.

Κόμμα

Γιορτάζοντας από τώρα τα πεντηκοστά γενέθλια της ΝΔ, η γραμματέας της, Μαρία Συρεγγέλα, αποφάνθηκε ότι είναι «ένα κόμμα πιο ισχυρό από ποτέ – την ώρα που τα περισσότερα κόμματα είτε δεν άντεξαν στον χρόνο, είτε πασχίζουν να κρατηθούν στην πολιτική ζωή». Αναμενόμενοι οι γαλάζιοι πανηγυρισμοί για τα πεσμένα ποσοστά των απέναντι. Ωστόσο, τα κόμματα είναι σαν τους ζωντανούς οργανισμούς: δεν αντιδρούν όλα στον ίδιο χρόνο και με πανομοιότυπο τρόπο στα εξωτερικά ερεθίσματα αλλά κανένα δεν αποφεύγει τη φυσική φθορά.

Αλληλεπίδραση

Οπως ενημέρωσε το φιλοθέαμον κοινό ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής του κόμματος Εθνική Ομάδα (και παλιό στέλεχος ΛΑΟΣ για όσους, πολλούς, δεν θυμούνται), «αλληλοεπιδρά» με τον Νίκο Καρβέλα προκειμένου να τον κατεβάσει στις ευρωεκλογές. Ο τελευταίος βέβαια τον διέψευσε πριν καν τελειώσει ο χρόνος της πρωινής ζώνης. Κρίμα. Θα ήταν ενδιαφέρων κοινωνιολογικά συνδυασμός αυτός του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» με τα «πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα». Θα υπογράμμιζε την υποκρισία των αυτοσυστηνόμενων ως πούρων συντηρητικών.

Related posts

Κεραμέως: Με κωδικούς taxis η επιστολική ψήφος – Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις

admin

Πιερρακάκης: Eπαθε κάταγμα στο πόδι του στη Νάξο

admin

Μητσοτάκης: Στα ΗΑΕ ο πρωθυπουργός – Υπογραφή σημαντικών οικονομικών συμφωνιών

admin

Τουρκία: Οι Γκρίζοι Λύκοι αποφάσισαν να γράψουν στα ελληνικά τις απειλές τους

admin

Τουρνέ

admin

Προκλητικός Ακάρ για 12 μίλια: «Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια» – Casus belli

admin

Νέος διπλωματικός μαραθώνιος της Ελλάδας Αθήνας με το βλέμμα σε επενδύσεις και Τουρκία

admin

Τεμπονέρας: Τι είπε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του

admin

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

admin