Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ικανότητα

Αυτό το τελευταίο διάστημα ο Πέτρος Παππάς δεν άκουσε καμία υβριστική δήλωση του Πολάκη. Αντίθετα, διακρίνει πως ο υπερσυντονιστής της συριζαϊκής ΚΟ έχει μια «θεσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων». Απλά, επειδή «έχει δικαίωμα στην άποψή του», δεν συγκρατείται και εκφράζει την απογοήτευσή του με αυτούς που δεν στηρίζουν τον νέο πρόεδρο. Φαντάζομαι, ο συριζαίος με την απαράμιλλη αντιληπτική ικανότητα, διαβάζοντας τα πρόσφατα γκάλοπ, θα ερμήνευσε τα στοιχεία τους ως αδιάσειστη απόδειξη της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στο 35%.

Απόψεις

Παρεμβαίνοντας στον εσωκομματικό διάλογο περί των θέσεων του νέου αρχηγού, ο Τρύφων Αλεξιάδης αποφάνθηκε ότι «οι πολιτικές απόψεις δεν παραγράφονται. Διαρκούν και μας βαρύνουν, μέχρι να καταλάβουμε ότι ήταν λάθος ή μέχρι να ενταχθούμε σε κάποιο κόμμα με άλλες απόψεις». Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι, στον ΣΥΡΙΖΑ που διαμόρφωσε ο Τσίπρας είχε εφαρμογή κι ένα ακόμη αξίωμα: εκείνο που λέει, αυτές είναι οι απόψεις μας κι άμα δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Οικογενειοκρατία

Η Αρετή Παπαϊωάννου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ενημερώνοντάς τον πως επειδή η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας τής φερόταν απαξιωτικά αποχωρεί από το κόμμα. Η είδηση, όμως, δεν είναι ότι έφυγε κι άλλο μέλος της κωνσταντοπουλικής ΚΟ απ΄ το μαντρί. Είναι ότι αυτή η αποχωρήσασα είναι μητέρα του προσφάτως διαγραφέντος βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη. Η αριστερή δύναμη που θα άλλαζε τον κόσμο, δηλαδή, θα το έκανε με τη βοήθεια της παραδοσιακής οικογενειοκρατίας.

Προσπάθειες

Σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Τάξης, ο Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οπως εξήγησε, λοιπόν, πιστεύει ότι μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει ψηφιστεί αφού «χάρη στις προσπάθειες των Μελόνι και Σολτς υπήρξε ο συμβιβασμός για τον περίφημο κανονισμό διαχείρισης κρίσεων και εν τέλει συμφωνία». Απορώ, πάντως, γιατί δεν επεσήμανε στα μέλη τους πόσο ακούει τον Πρωθυπουργό η Τζόρτζια, που πάντα θέλει να κάθεται δίπλα του στις Συνόδους Κορυφής.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Παίζει σε διπλό ταμπλό παίζει

admin

ΥΠΕΞ: Καταδίκη των μονομερών και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα κατεχόμενα Βαρώσια

admin

Στο συρτάρι γάμος και τεκνοθεσία

admin

Στις 14:00 το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Κασσελάκη

admin

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στα φάρμακα για ασθενείς και φαρμακευτικές εταιρείες

admin

Οικονόμου σε Ζαχάροβα: Η αντίθεσή μας με τη ρωσική εισβολή είναι αδιαπραγμάτευτη

admin

Η μεγάλη ήττα των τρολ

admin

Ο «τρίτος δρόμος» του Μητσοτάκη για την ευρωκάλπη

admin

Αμήχανος ο Φάμελλος μετά την «καταιγίδα» στον ΣΥΡΙΖΑ

admin