Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Σφίγγουν τον κλοιό στη Ρωσία οι κινεζικές τράπεζες

Οι κρατικές τράπεζες της Κίνας αυστηροποιούν τους περιορισμούς στη χρηματοδότηση Ρώσων πελατών μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ κυρώσεων σε ξένες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που βοηθούν την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τουλάχιστον δύο τράπεζες έδωσαν εντολή για επανεξέταση των ρωσικών δραστηριοτήτων τους τις τελευταίες εβδομάδες, εστιάζοντας σε διασυνοριακές συμφωνίες, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας ένα ιδιωτικό θέμα. Οι τράπεζες θα διακόψουν τους δεσμούς τους με πελάτες που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων και θα σταματήσουν να παρέχουν οποιεσδήποτε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία ανεξάρτητα από το νόμισμα ή την τοποθεσία των συναλλαγών.

Οι τράπεζες εντείνουν την εποπτεία στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων για το εάν οι εξουσιοδοτημένοι δικαιούχοι και ο τελικός έλεγχος γίνεται από τη Ρωσία, ανέφεραν οι πηγές. Η αναθεώρηση θα επεκταθεί σε μη Ρώσους πελάτες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία ή μεταφέρουν κρίσιμα στοιχεία στη Ρωσία μέσω τρίτης χώρας, ανέφεραν.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια κλιμάκωση των περιορισμών που είχαν εφαρμόσει οι κινεζικές κρατικές τράπεζες τουλάχιστον από τις αρχές του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία προκάλεσε ένα κύμα κυρώσεων από χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα χρησιμοποιήσει δευτερεύουσες κυρώσεις κατά των τραπεζών που διευκολύνουν τις συμφωνίες της Ρωσίας για την προμήθεια εξοπλισμού απαραίτητου για την πολεμική της μηχανή, επεκτείνοντας την οικονομική της μάχη κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Related posts

Νάγκελ (ΕΚΤ): Να αντισταθούμε στον πειρασμό της πρόωρης μείωσης επιτοκίων

admin

Τρ. Πειραιώς: Η εγχώρια ζήτηση βασικός μοχλός ανάπτυξης

admin

Διαδικτυακή συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο της covid 19 την Πέμπτη

admin

Τελική λίστα ΕΕ: Ποιες ρωσικές τράπεζες βγαίνουν εκτός SWIFT

admin

Trader της Goldman που πληρώθηκε $100 εκατ. σε τρία χρόνια αποχωρεί

admin

Αναθεωρεί ανοδικά την ανάπτυξη 2021 στο 7,5% η Εθνική Τράπεζα

admin

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 578 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

admin

Goldman Sachs: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Στις ευρωπαϊκές μετοχές γυρίζει η Barclays το 2020

admin