Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι ψηφοφόροι του Βορρά

Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της γαλάζιας προετοιμασίας για τον προεκλογικό αγώνα των επόμενων 55 ημερών βάζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας την ευρωλίστα της ΝΔ σε ειδική εκδήλωση. Μετά την ανακοίνωση – κατά κύματα – της υποψηφιότητας συνολικά 32 προσώπων το προηγούμενο διάστημα, μένει επί της ουσίας η επισημοποίηση άλλων 10 υποψηφίων. Ο Μητσοτάκης προσδοκά ότι με τα σημερινά αποκαλυπτήρια από το Ωδείο Αθηνών θα περάσει στους ψηφοφόρους η εικόνα ενός ψηφοδελτίου με «συγκλίσεις» και με πρόσωπα που «θα μπορούν», σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «να σταθούν αποτελεσματικά σε ένα δύσκολο βήμα». Ο ίδιος άφησε για το… παρά πέντε λίγες εκκρεμότητες ειδικού χειρισμού, με κυρίαρχη εκείνη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Τη ζύγιζε προσωπικά μέχρι την τελευταία στιγμή αξιολογώντας τα υπέρ αλλά και αναγνωρίζοντας δυσκολίες. Ειδικά τα τελευταία 24ωρα φαινόταν να δυσκολεύει η προοπτική υποψηφιότητας του Μπελέρη, αλλά οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες δεν ρίσκαραν καμία εκτίμηση. Το θέμα πάντως απασχόλησε έντονα μέσα στο Σαββατοκύριακο το γαλάζιο στρατόπεδο με αντικρουόμενη επιχειρηματολογία. Τρεις βουλευτές της ΝΔ, μάλιστα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Μαρία Αντωνίου και ο Θεόδωρος Καράογλου, βρίσκονταν στα Τίρανα ως μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, μεταφέροντας προφανώς στην Αθήνα τη θέση της Ομογένειας σε ό,τι αφορά την περίπτωση Μπελέρη.

Οι στόχοι του Μητσοτάκη

Μέσα από την ευρωλίστα επιχειρείται εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων, κρίσιμων, περιφερειών (Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο κ.λπ.), με το βάρος για τις τελευταίες 10 θέσεις να πέφτει σε Δυτική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να συνδυάσει τα μηνύματα διεύρυνσης, την έμφαση στην Ομογένεια (ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Βέλγιο), το «άνοιγμα» στη νεότερη γενιά αλλά και την ανάγκη συστράτευσης της παραδοσιακής βάσης της ΝΔ.

Επίσης ενισχύθηκε η επιτροπή εκλογικού αγώνα, αποτελούμενη πλέον από 34 μέλη (οι 11 είναι βουλευτές) με επικεφαλής τον Νίκο Παναγιωτόπουλο που ορίστηκε στη θέση του Γιάννη Μπρατάκου. Η προσήλωση του Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα και τα «ανοίγματα» που θέλει προς τα ακροατήρια με πατριωτικές ευαισθησίες δεν επιβεβαιώνονται μόνο από την επιλογή Παναγιωτόπουλου. Δημιουργήθηκαν άλλες δύο θέσεις για τον συντονισμό και την οργάνωση των γαλάζιων κλιμακίων που θα «οργώσουν» τη χώρα, τις οποίες ανέλαβαν ο σύμβουλος του Μητσοτάκη Γιώργος Κατσαούνος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Related posts

Μητσοτάκης για Τουρκία: Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε την ίδια ένταση όπως το 2020

admin

Οι τρεις «μαύρες τρύπες» που μουντζουρώνουν το κυβερνητικό προφίλ

admin

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της αστεγίας στο νέο σποτ της ΝΔ

admin

Γιατί πήγε τόσο πρωί στη Βαρβάκειο ο Αδωνις;

admin

Οικονόμου: Ανεβαίνουμε «πίστες» γεωπολιτικά

admin

Δείτε την ομιλία Μητσοτάκη στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College

admin

Τι απαντά ο Τσακαλώτος στον Κασσελάκη για τους «αυλικούς των servicers»;

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθεί η εκδικητική απόφαση Μενδώνη για την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

admin

Το παιχνίδι των αριθμών και το παράθυρο της αποχής

admin