Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα μάτια

Θα έχει ενδιαφέρον η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον, κατά δήλωσή του, «Πρωθυπουργό-εν-αναμονή» στο γραφείο του πρώτου, στη Βουλή. Οπως και να το κάνεις, έχουν περισσότερα κοινά σημεία απ’ όσα είχε ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα: είναι κεντρώοι, κοσμοπολίτες, ακομπλεξάριστοι, μιλούν ο ένας καλύτερα αγγλικά από τον άλλο. Θα ξεκινήσουν από τις διεθνείς εξελίξεις. Οπως είπε άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ένα πηγαδάκι δημοσιογράφων μετά την πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο του Economist, δεν διαβάζει ελληνικό Τύπο. Προτιμάει τη Wall Street Journal.

Δεν ξέρω αν θα μιλήσουν για την Κίνα, όπως έγραφε χθες ο Γιώργος Παπαχρήστος. Σίγουρα δεν θα ασχοληθούν με την Ουκρανία, το θέμα δεν ενδιαφέρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανέφερε ούτε μία λέξη στην ομιλία του, παρά μόνο εμμέσως, εκεί που είπε αυτά τα μπερδεμένα για το «προκεχωρημένο φυλάκιο» στο οποίο υποτίθεται πως έχει μετατρέψει την Ελλάδα ο Μητσοτάκης.

Αλλά το Παλαιστινιακό, δεν γίνεται, θα το συζητήσουν, πολύ περισσότερο που κατά κάποιον τρόπο βρίσκονται και οι δύο «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Ο Κασσελάκης θα επαναλάβει την αιρετική του θέση για «μηδενικές απώλειες αμάχων» από τις ισραηλινές επιχειρήσεις. Και ο Μητσοτάκης θα επαινέσει το καταπληκτικό σχέδιο του στενού μας συμμάχου, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη μεταφορά 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας στην Αίγυπτο, ώστε να ισοπεδωθούν οι παράγκες τους, να αντικατασταθούν από πολυτελείς κατοικίες και να γίνει η πολύπαθη λωρίδα ένα ζηλευτό θέρετρο της Μέσης Ανατολής.

Κάποια στιγμή ο Κασσελάκης θα φέρει στην κουβέντα το θέμα των υποκλοπών. Εχει μυριστεί ότι εδώ υπάρχει ψωμί κι ότι ο Πρωθυπουργός παίζει άμυνα, θα επιχειρήσει λοιπόν να τον στριμώξει. Το ότι ο ίδιος δεν έχει πέσει θύμα παρακολούθησης είναι ένα πρόβλημα, αφού δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον συνομιλητή του και να τον ρωτήσει «πες μου, γιατί;», από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί και να τον κατηγορήσει κανείς για ιδιοτέλεια: μόνο ο λαός τον ενδιαφέρει, με τον οποίο άλλωστε βρίσκεται σε στενή καθημερινή επαφή. Θα είναι λοιπόν σκληρός. Θα ζητήσει να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες και θα απαιτήσει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς επί των ενόχων.

Για τις διαγραφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μιλήσουν, ο Μητσοτάκης θα έχει ακούσει ότι του Κασσελάκη δεν του αρέσει αυτό το θέμα, λένε μάλιστα πως όταν του το θίγουν άνθρωποι εκτός του κόμματος απαντά οργισμένα: «Θέλεις να αλλάξουμε, να έρθεις εσύ στη θέση μου κι εγώ στη δική σου;». Θα θίξουν όμως τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Κασσελάκης θα εκθέσει τα σχέδιά του για τα αγόρια που θέλει να αποκτήσει, θα εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σ’ αυτά τα παιδιά και τα άλλα, και φυσικά θα έχει δίκιο.

Related posts

Κάρυστος: Ρωσικό δεξαμενόπλοιο δεσμεύτηκε στον κόλπο της

admin

Κουμουνδούρου: Τα στόματα για τις υποκλοπές θα ανοίξουν – Μήνυμα λίγο πριν τη συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

admin

Πιο αποφορτισμένη η δεύτερη ημέρα… φροντιστηρίων

admin

Ενισχύουν τα μπλόκα και ετοιμάζονται για την Αθήνα

admin

Στην τελική ευθεία για τη θέση του νέου γραμματέα της ΝΔ

admin

Ανδρουλάκης για β’ γύρο αυτοδιοικητικών: ΝΔ και Μητσοτάκης είναι ικανοί να συνεργαστούν με το σκοτάδι

admin

«Πράσινες» ρωγμές από τα απόνερα των ΑΕΙ

admin

Κόντρα στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ οι 10 από τους «11» – Δεν καταψήφισαν ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

admin

Επίθεση αγνώστων σε ομιλία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στου Ζωγράφου

admin