Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινες» ρωγμές από τα απόνερα των ΑΕΙ

Η τριήμερη συζήτηση για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια πολλαπλασίασε την ένταση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα απόνερα των ΑΕΙ αφήνουν «πράσινες» ρωγμές και με συνταγματολόγους-συμμάχους του κόμματος, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος σε συνέντευξή του σχολίασε πως «τον σοκάρει η επίκληση του συνταγματικού επιχειρήματος» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ: «Σας διαβεβαιώ ότι δεν μπορείς να παίρνεις τη γνώμη ενός ανθρώπου σε θέματα που σε βολεύουν, υποκλοπές ή οτιδήποτε άλλο, και να τον αγνοείς σε ζητήματα τα οποία τυχαίνει να μη σε βολεύουν» επεσήμανε (ΕΡΑ). Ερχονται σε μια στιγμή που οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για στασιμότητα στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται.

Το άρθρο 16

Το τελευταίο επεισόδιο της γαλαζοπράσινης διαμάχης ήταν η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο, το κόμμα να μην υπερψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 στην προτείνουσα Βουλή (δηλαδή στην παρούσα Βουλή που από τις αρχές του 2025 θα μπορεί να αρχίσει τις διαδικασίες για την αναθεώρηση), αλλά στην αναθεωρητική, δηλαδή σε αυτήν που θα σχηματιστεί μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, και η οποία θα καθορίζει το περιεχόμενο των άρθρων προς αναθεώρηση. Ο λόγος, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι πως δεν υπάρχει «καμία εμπιστοσύνη» σε αυτή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διάθεση να της δώσει «λευκή επιταγή».

Αυτή η πρόθεση, που από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου συγκρίνεται με τη φράση του Νίκου Ανδρουλάκη «δεν θα σταθούμε εμπόδιο» για το άρθρο 16, σχολιάστηκε ως η «έκτη κυβίστηση» της Χαριλάου Τρικούπη από τον Κυριάκο Πιερρακάκη – «κλείνουν το μάτι στα funds, αρνούνται να δεσμευτούν για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά στο πλαίσιο της αναθεώρησης», έλεγε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα έστρεφε τα βέλη της και προς την πλευρά των ΜΜΕ για «ομοβροντία αναπαραγωγής της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Σε αυτό το πλαίσιο ερμηνεύεται και η κόντρα του Αδωνη Γεωργιάδη με τον Δημήτρη Μάντζο (ΣΚΑΪ), με τον πρώτο να μιλάει για την υπόθεση των υποκλοπών, επαναλαμβάνοντας το γαλάζιο αφήγημα περί μήνυσης και τη δικαστική απόφαση αθώωσης της εισαγγελέως που διέταξε την παρακολούθηση, ενώ με αφορμή τη συζήτηση για τα ΑΕΙ αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «ακατάλληλο και λίγο» – «όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης για τη δικαστική διαδικασία γύρω από τις υποκλοπές συνιστούν ωμά ψεύδη και σκόπιμη διαστρέβλωση για να πληγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα, ενώ ο Θανάσης Γλαβίνας τον κατηγόρησε για παραπλάνηση των πολιτών και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση, η οποία «δεν υπάρχει».

Related posts

Oι Γάλλοι, ο Δημοσθένης κι ο Τασούλας

admin

Καμία εξέταση στα πανεπιστήμια δεν είναι αδιάβλητη, παραδέχεται ο Μητσοτάκης

admin

Η δήλωση Ιμάμογλου για Τζιτζικώστα δεν άρεσε στους Τούρκους

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Στα άκρα πλέον η σύγκρουση μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου

admin

Στέλιος Πέτσας: «Ο Μητσοτάκης θα είναι πιο ισχυρός την άνοιξη του 2023 και θα είναι αυτοδύναμος»

admin

Γλαβίνας: Να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές – Να μειώσουμε την απόσταση από τη ΝΔ

admin

Μητσοτάκης στο TikTok: Η ατάκα «Ντιμπέι ρε» και ο απολογισμός της τηλεμαχίας

admin