Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Αν γίνω μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ-Σταλινική συμμαχία θα παίρνω άδεια για τα κανάλια

Πυρά κατά της απόφασης να μπει «φίλτρο» στην παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που συζητήθηκε στο χθεσινό εκτελεστικό γραφείο, εξαπέλυσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας πως «εγώ είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μόλις γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σταλινική συμμαχία θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια».

Ο Χρήστος Σπίρτζης θα ζητήσει ακόμη να μην είναι στη δεξαμενή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν παρουσία στα ΜΜΕ. «Ακόμα δεν έχει μετασχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα δίνει άδειες για να βγαίνουν στα κανάλια τα στελέχη του.

Προφανώς διαφωνώ και θα τα πούμε όταν συνεδριάσουν τα όργανα. Θα ζητήσω να μην είμαι στη δεξαμενή των στελεχών που θα βγαίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς είναι επιλογή του κάθε στελέχους αν θα βγει ή όχι σε κάποιο κανάλι», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι τέτοια χαρακτηριστικά «δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα της κεντροαριστεράς και παραπέμπουν, σε άλλα κόμματα, με άλλη δομή, άλλη ιδεολογία και άλλη λειτουργία», τονίζοντας πως «όταν προταθεί στα όργανα θα απορριφθεί μετ’ επαίνων και δεν θα γίνει αποδεχτή».

Όσον αφορά τις αλλαγές που επιθυμεί να φέρει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε ότι πολλές εξ’ αυτών έχουν αποφασιστεί στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος.

«Στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που θα λειτουργεί στη βάση και την κοινωνία αποφασίστηκε στο προηγούμενο συνέδριο. Η τότε μειοψηφία του κόμματος με λειτουργία όχι θεμιτή δεν άφησε αυτά να υλοποιηθούν.

Παραδείγματος χάριν έχουν θεσμοθετηθεί τα δημοψηφίσματα -από φίλους και μέλη- για συγκεκριμένα θέματα και δεν έγινε, έχουν θεσμοθετηθεί τα δίκτυα αλλά δεν έγιναν ποτέ τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα κινήματα», υπογράμμισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται. Οφείλει να δοκιμάσει τη σύνθεση των απόψεων»

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται. «Είναι σε λυπηρή κατάσταση όμως έχει μπροστά ένα συνέδριο. Οφείλει να δοκιμάσει τη σύνθεση των απόψεων και αυτό που ζούμε τώρα είναι συνέπειες μιας απολίτικης διαδικασίας εκλογής προέδρου που δεν πλαισιώθηκε από πολιτικές πλατφόρμες, πλαίσια ή κατευθύνσεις, πήρε οπαδικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά. Ζούμε τις συνέπειες και πρέπει τάχιστα να οδηγηθούμε σε συνέδριο όπου θα κατατεθούν οι απόψεις όλων», τόνισε.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που ενδεχομένως να κατατεθεί. «Δεν θα στηρίξω την πρόταση να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο Νίκος Φίλης και άλλοι που έχουν μια συγκεκριμένη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι σεβαστή, αλλά εκείνοι που στήριξαν να πάμε σε αυτή τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Όταν έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που ψήφισαν το θεωρώ προσβολή, όχι μόνο για τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και για τους ανθρώπους που συμμετείχαν, να μην γίνει αποδεκτή. Εγώ δεν συμμετείχα γιατί τη θεωρούσα εκφυλιστική και απολίτικη αλλά δεν γίνεται ακόμα κι εγώ που δεν αποδέχομαι τη διαδικασία να μην σεβαστώ το αποτέλεσμα», κατέληξε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Related posts

Κασσελάκης: Διπλή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε το δάνειο

admin

Επιχείρηση ελέγχου των ανοιχτών μετώπων

admin

Θεσσαλονίκη: Σε επίπεδο υφυπουργού η Τουρκία στη σύνοδο της ΝΑ Ευρώπης

admin

Πρώτο βραβείο αυτοσυγκράτησης

admin

Στήριξη στο ευρωομόλογο, αλλά χωρίς υπογραφή

admin

«Πυρ ομαδόν» κατά Χρυσοχοΐδη από τα κόμματα για την κατάσταση στην Υγεία

admin

Ελληνοτουρκικά: «Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο» παραδέχονται Τούρκοι αναλυτές

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το backstage της συνέντευξης στον ΑΝΤ1 – Δοκίμασε κολοκυθοκεφτέδες

admin

Αγροτικό: Η περιφέρεια στα όρια νευρικής κρίσης

admin