Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο επικεφαλής της FSB κατηγορεί ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία για την επίθεση στη Μόσχα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:57

Τις ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία κατηγορεί για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα και τη δολοφονία τουλάχιστον 139 ανθρώπων ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ουκρανία αρνείται τις κατηγορίες της Μόσχας για συμμετοχή της στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ούτως ή άλλως έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης από την πλευρά τους αναφέρουν ότι οι πληροφορίες τους δείχνουν ότι υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα είναι το ISIS-K, το αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Διαψεύδει την οποιαδήποτε εμπλοκή της Ουκρανίας το Κίεβο

Ψευδείς χαρακτηρίζει τις κατηγορίες των Ρώσων αξιωματούχων για εμπλοκή της Ουκρανίας στην επίθεση, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

Τα ψέματα διαδίδονται επίσημα από τον (γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι) Πατρούσεφ, και μετά από αυτόν από τον επικεφαλής της FSB (Αλεξάντερ) Μπόρτνικοφ, έγραψε στην αγγλική γλώσσα ο Ποντόλιακ, στην ανάρτησή του.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Για άλλη μια φορά. Είναι πλέον χρόνιο. Υπάρχουν αδιάσειστα γεγονότα, κοινή (από διάφορες χώρες) κατανόηση των αιτιών και των συνεπειών, πλήρης δυσπιστία ακόμη και από ουδέτερες χώρες για το ‘ουκρανικό ίχνος στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall’. Και παρ’ όλα αυτά, μετά το ψέμα του Πούτιν (δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να εξηγεί την ιδεοψυχαναγκαστική άποψη που προκαλεί τις άνευ επαρκών στοιχείων δηλώσεις του), τα ψέματα διαδίδονται επίσημα από τον Πατρούσεφ και μετά από αυτόν από τον ‘αρχηγό της FSB’ Μπόρτνικοφ… Ερώτηση: γιατί μια τέτοια ευρεία επίδειξη συλλογικής ανεπάρκειας; Ποιες είναι οι επιπτώσεις;”, έγραψε χαρακτηριστικά.


 

Once again. This is now chronic. There are irrefutable facts, common (in different countries) understanding of causes and consequences, complete disbelief even by neutral countries in the “Ukrainian trace in the terrorist attack in Crocus City Hall”. And nevertheless, after…

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 26, 2024

Related posts

Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο ομόλογό του Τσιν Γκανγκ

admin

Ολλανδία: Εφετείο διέταξε την αναστολή των εξαγωγών εξαρτημάτων F-35 προς το Ισραήλ

admin

Εκλογές στην Ισπανία: Νίκη του Λαϊκού Κόμματος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Σχηματίζει κυβέρνηση μόνο με το ακροδεξιό Vox

admin

SocGen: Αύξηση κερδών το α’ τρίμηνο, υποχώρησαν τα έσοδα

admin

Ιαπωνία: Επίσκεψη Γκρόσι επιθεώρηση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα

admin

Ουκρανία: Χρειαζόμαστε περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, λέει ο αρχηγός του στρατού ξηράς

admin

AB InBev: Νίκησε τις εκτιμήσεις παρά το πλήγμα στην Bud λόγω τρανς influencer

admin

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών καλεί τη Δύση να εφοδιάσει την Ουκρανία με αεράμυνα

admin

ΕΕ: Κυρώσεις κατά έξι προσώπων που συνδέονται με τη Χαμάς, με δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου

admin