Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η αποτυχία προσελήνωσης του ρωσικού Luna-25 “δεν ήταν κάτι φοβερό”

Ο Πεσκόφ, στην τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, σχολίασε την πρόσφατη αποτυχία του ρωσικού διαστημοπλοίου Luna-25 να προσεληνωθεί λέγοντας ότι “δεν ήταν κάτι φοβερό” και ότι το βασικό είναι να συνεχιστεί το ρωσικό πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.

“Αυτός δεν είναι λόγος απελπισίας, ούτε για να τραβάμε τα μαλλιά μας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να αναλύουμε τις αιτίες (της αποτυχίας) και να τις αποκλείσουμε την επόμενη φορά. Το βασικό είναι να μην σταματήσουμε. Τα σχέδιά μας είναι αρκετά φιλόδοξα και θα υλοποιηθούν περαιτέρω”, πρόσθεσε.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 –η πρώτη ρωσική σεληνιακή αποστολή από το 1976– συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά στις 19 Αυγούστου, κάτι το οποίο στον υπόλοιπο κόσμο χαρακτηρίστηκε σοβαρό πλήγμα για το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα. Λίγες ημέρες αργότερα, ινδικό διαστημόπλοιο προσεληνώθηκε επιτυχώς.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε “ευχάριστα” τα σχόλια που έκανε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος κάλεσε τους νεαρούς Ρώσους να θυμηθούν την ιστορία τους λέγοντας ότι το ρωσικό κράτος έχει πλούσια κληρονομιά και είναι καλό ότι ο πάπας γνωρίζει ιστορία.

Από την πλευρά του, το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν είχε πρόθεση να εξυμνήσει τον παρελθόντα ρωσικό επεκτατισμό, αναφερόμενο στην ομιλία του πάπα την περασμένη εβδομάδα σε νεαρούς Ρώσους, η οποία έχει δεχτεί πυρά εντός της Ουκρανίας.

“Ο πάπας είχε στόχο να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να διατηρήσουν και να προωθήσουν ό,τι θετικό υπάρχει στη μεγάλη ρωσική πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά και όχι φυσικά να εξυμνήσει την επεκτατική λογική και προσωπικότητες της κυβέρνησης που αναφέρθηκαν για να επισημανθούν κάποιες ιστορικές περίοδοι αναφοράς”, ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.

Related posts

Disney: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα προσαρμοσμένα κέρδη, αλλά όχι και τα έσοδα

admin

Θάνατος Πριγκόζιν: Καρέ-καρέ το βίντεο με την πτώση του αεροσκάφους

admin

Βέλγιο: Γεννημένη στις Βρυξέλλες η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας

admin

Η Βαρσοβία παρατείνει και αυτή μετά την Πράγα ως τις 22 Νοεμβρίου τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

admin

Ουκρανία: Σε αγώνα δρόμου το Κίεβο για επισκευές του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

admin

Τζέιμι Ντάιμον (JPMorgan): Καλό το κλίμα στις αγορές, χρειάζεται όμως προσοχή

admin

Σ.Κυριακίδου: Σημαντική η έγκριση του πρώτου εμβόλιου για την προστασία των βρεφών από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

admin

ΗΠΑ και Βρετανία είχαν προειδοποιήσει για την απειλή – Ο Πούτιν μιλούσε για “προκλητικές δηλώσεις”

admin

Η Κίνα ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα “το συντομότερο δυνατό”

admin