Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέιμι Ντάιμον (JPMorgan): Καλό το κλίμα στις αγορές, χρειάζεται όμως προσοχή

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε σήμερα ότι το κλίμα στην αγορά βελτιώνεται για μετοχές, συγχωνεύσεις και εξαγορές, παρόλο που σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας. 

“Η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί, υπάρχει περισσότερη κουβέντα για συγχωνεύσεις και εξαγορές”, τα χρηματιστήρια ενισχύονται, ανέφερε σε συνέντευξη στο CNBC. “Οι αγορές είναι σε υψηλά επίπεδα, ο κόσμος το νιώθει, μέχρι στιγμής όλα καλά”. 

Ωστόσο, “υπάρχουν πράγματα εκεί έξω που είναι ανησυχητικά”, προειδοποίησε. Ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά τιμολογούν πιθανότητες 70% έως 80% για μια ήπια προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας, ο επικεφαλής της JPMorgan Chase βλέπει ότι οι πιθανότητες στην πραγματικότητα είναι “το μισό από αυτό”.

Παρόλο που η oικονομία των ΗΠΑ έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει την ύφεση, ο Ντάιμον έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης στη Γάζα, θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω την παγκόσμια ανάπτυξη, πλήττοντας την ανάπτυξη στις ΗΠΑ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας είχε προειδοποιήσει τον προηγούμενο Οκτώβριο ότι η περίοδος που διανύουμε “μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος που έχει δει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες”.

Related posts

Ιαπωνία: Άνδρας πιθανώς οπλισμένος κρατάει τουλάχιστον έναν όμηρο σε ταχυδρομείο

admin

Αμερικανοί γερουσιαστές σε Ισραήλ και Σ. Αραβία “εντός των επόμενων ημερών”

admin

Τα στοιχεία για το παγκόσμιο εμπόριο αρχίζουν να δείχνουν τα πρώτα σημάδια της “επαναπαγκοσμιοποίησης”

admin

Το Ισραήλ βομβαρδίζει στρατιωτική θέση στη Συρία

admin

Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούνιο “βλέπει” και ο Μάρτινς Κάζακς

admin

Αντιμέτωπα με μήνυση τα Burger King για… μικρά χάμπουργκερ

admin

Ρωσία: Πρώην επικεφαλής τοπικής οργάνωσης του Ναβάλνι καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για “εξτρεμισμό”

admin

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Η Βάγκνερ δεν βρίσκεται στο Σουδάν

admin

Παραγουάη: 10 νεκροί σε επιχείρηση μεταγωγής φυλακισμένου αρχηγού συμμορίας

admin