Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς στο Χρηματιστήριο: Ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι εδώ

Με μια ευχή που παραπέμπει σε υπόσχεση έκλεισε την ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς, δηλώνοντας με αφορμή το πετυχημένο placement: «ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι εδώ».

Ο CEO της Εθνικής επισήμανε την ψήφο εμπιστοσύνης που αποτελεί για την τράπεζα και τη χώρα η σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς του 22% των μετοχών Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ, υπογραμμίζοντας τα δυνατά μεγέθη της τράπεζας αλλά και την προεργασία για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ κατέχει ακόμη το 18,39% του μετοχικού κεφαλαίου της Eθνικής Τράπεζας, στη διάθεση μέρους του οποίου προφανώς αναφέρεται ο κ. Μυλωνάς. Ωστόσο, το πρόγραμμα στρατηγικής αποεπένδυσης που έχει συντάξει το ΤΧΣ και έχει εγκρίνει η κυβέρνηση δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού, καθώς οι δημοσιοποιημένοι στόχοι σταματούν στη διάθεση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Εθνική διαθέτει την ευχέρεια ενεργοποίησης εγκριθέντος από τη γενική συνέλευση προγράμματος buy back, που μπορεί να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό του ΤΧΣ.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, αφού δήλωσε ότι η διάθεση των μετοχών Εθνικής αποτελεί εξέλιξη – σταθμό για την κεφαλαιαγορά, αποκάλυψε ότι οι αιτήσεις των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη δημόσια προσφορά (ελληνικό βιβλίο) προσέγγισαν τις 7.500 εκ των οποίων 765 αποτελούν νέες μερίδες που άνοιξαν για την εγγραφή στο placement της Εθνικής και 315 ενεργοποίηση αδρανών κωδικών.

Related posts

ΕΛΒE: Ο Κωνσταντίνος Μάλαμας νέο μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Global Head of Wolt Market ο Αθανάσιος Μπιλάλης

admin

BriQ Properties: Στά €142 εκατ. η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων

admin

Verimpact: Συμμετοχή σε εκδήλωση για τη βιωσιμότητα στο συνέδριο της UNESCO

admin

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Ανάγκη για απευθείας ηλεκτρικές διασυνδέσεις προς κεντρική Ευρώπη

admin

Προϋποθέσεις «Net Cash» για τους Ευρωσυμβούλους

admin

FT: Η ελληνική εταιρεία που κρατά αναμμένα τα φώτα στο Ισραήλ

admin

Πιστοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από την TÜV AUSTRIA Hellas με ISO 22301:2019

admin

ΟΛΠ: Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας-χερσαίας ρύπανσης από ατύχημα

admin