Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς προχωρά ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος

Με διαφορετικό ρυθμό κινούνται οι επιμέρους εργολαβίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, ωστόσο συνολικά το έργο παρουσιάζει σημαντική πρόοδο, με την ηγεσία του ΥΠΟΜΕ να δηλώνει, στο πλαίσιο επίσκεψής της στα εργοτάξια, πως το έργο βρίσκεται στο 30% και εν πάση περιπτώσει εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Αναλυτικότερα, η ΤΕΡΝΑ, που έχει αναλάβει την κατασκευή του τμήματος Γαστούνη-Πύργος μήκους 20 χλμ., έχει ολοκληρώσει το 50% του έργου με στόχο ολοκλήρωσης αυτού μέσα στο 2025.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Πάτρα-Καραίικα, του οποίου την ευθύνη κατασκευής έχει ο όμιλος Άβαξ, μήκους 21 χλμ., οι εργασίες εκτείνονται σε όλο το μήκος αλλά σε τμήματα (περίπου 8,5 χλμ.) που βρίσκονται υπό κυκλοφορία. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον όμιλο, το έργο σημειώνει πρόοδο κατά 30%.

Τέλος, η Άκτωρ (όμιλος Intrakat) κατασκευάζει το τμήμα Καραίικα-Γαστούνη, με την πρόοδο των εργασιών να έχει φθάσει σήμερα στο 20%.

Σημειώνεται πως το έργο στο σύνολό του είναι προϋπολογισμού 331 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ανάδοχοι είναι σε διαδικασία διαιτησίας, αιτούμενοι την προσαρμογή του κόστους λόγω των ανατιμήσεων των υλικών. Υπενθυμίζεται πως το έργο εντάσσεται στην Παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και με βάση το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί τμηματικά εντός του 2025.

Related posts

Energean: Έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου

admin

Οι εξασφαλίσεις του Δημοσίου στο σχέδιο ενίσχυσης του Πρίνου

admin

Σιάμισιης (Helleniq Energy): Δεν θα πάμε με… διακόπτη στις ΑΠΕ

admin

Δενδροφυτεύσεις και εκπαιδεύσεις από τη ΔΕΗ και τη We4all

admin

Σειρά κορυφαίων διακρίσεων απέσπασε η Coffee Island

admin

Mytilineos: Αναβάθμιση σε «ΒΒ+» από τη Fitch

admin

Πειραιώς: Στήριξη στις επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του InvestEU

admin

Ποια είναι τα πέντε νέα στελέχη της Gizelis

admin

Νέα επίθεση από την Greenhill στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

admin