Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία ανακοινώνει πως καταρρίφθηκαν 22 drones της Ρωσίας από τα 25 τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν την Οδησσό

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές καταρρίφθηκαν 22 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στην περιφέρεια της Οδησσού (νότια).

“Τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου 2023, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν κύματα επιθέσεων με drones ‘Shahed 136/131’ από τα νότια και τα νοτιοανατολικά”, ανέφερε η ουκρανική ΠΑ μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως καταρρίφθηκαν τα 22 από τα συνολικά 25 τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν στόχους.

Διευκρίνισε πως δύο άμαχοι τραυματίστηκαν, χωρίς να διευκρινίσει πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους, και πως η επιδρομή διήρκεσε 3,5 ώρες.

Μετά τον τερματισμό τον Ιούλιο συμφωνίας που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει με ασφάλεια τα σιτηρά της μέσω Μαύρης Θάλασσας, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις εναντίον των περιφερειών της Οδησσού και της Μικολάιφ, στον ουκρανικό νότο, όπου βρίσκονται λιμάνια και άλλες υποδομές καίριας σημασίας για τις εξαγωγές αυτές.

Ωστόσο τον Αύγουστο, φορτηγό διέσχισε τη Μαύρη Θάλασσα κι έφθασε στην Κωνσταντινούπολη, παρά το ότι η Ρωσία έχει αποχωρήσει από τη συμφωνία· και χθες Σάββατο ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως ακόμη δύο πέρασαν από τον “προσωρινό διάδρομο των σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα” που λέει πως δημιούργησε το Κίεβο.

Related posts

Ηγέτης Τουρκοκυπρίων: Δεν έχει βρεθεί κοινό έδαφος για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

admin

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο ιδρυτής του FTX, Sam Bankman-Fried

admin

Άγγελα Μέρκελ: “Έλεγα συχνά στον Ταγίπ Ερντογάν ότι εγώ ήμουν η καγκελάριος και των τουρκικής καταγωγής Γερμανών”

admin

Βρετανία: Η πλειοψηφία των υγειονομικών συνδικάτων δέχθηκαν την κυβερνητική πρόταση για τις αυξήσεις μισθών

admin

Νορβηγία: Προσφέρει 24 εκατ. ευρώ στο UNRWA

admin

Η Ρωσία σχεδιάζει να φτιάξει ναυτική βάση στην αποσχισθείσα Αμπχαζία

admin

Η Gazprom θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας την Τρίτη

admin

Απειλές Πούτιν: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

admin

Ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει ηχογράφηση: “Η Χαμάς πυροβολεί ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν νότια”

admin