Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει ηχογράφηση: “Η Χαμάς πυροβολεί ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν νότια”

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσιεύουν ηχογράφηση ενός αξιωματικού της Μονάδας 504 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών – που ειδικεύεται στο HUMINT – να μιλάει σε έναν άνδρα από τη Γάζα, κατά τη διάρκεια της οποίας περιγράφει πώς η Χαμάς εμποδίζει τους ανθρώπους να εκκενώσουν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να πυροβολήσουν εναντίον τους.

Το IDF λέει ότι στρατιώτες της Μονάδας 504 καλούν Παλαιστίνιους στη βόρεια Γάζα τις τελευταίες ημέρες, δίνοντάς τους εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή για την ασφάλειά τους, καθώς ο στρατός εντείνει τα χτυπήματα στην περιοχή της πόλης της Γάζας ενόψει μιας αναμενόμενης μεγάλης χερσαίας εισβολής.

Στην πρόσφατη κλήση, ο αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού ακούγεται να καλεί τον άνδρα να κατευθυνθεί προς το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, αλλά ο συνομιλητής απαντά λέγοντας ότι η Χαμάς μπλοκάρει όλους τους δρόμους.

Ο άνδρας λέει ότι η Χαμάς βάζει οδοφράγματα με αυτοκίνητα και “απλώς στέλνει ανθρώπους πίσω στα σπίτια”. Ο άνθρωπος λέει επίσης ότι μέλη της Χαμάς πυροβολούν Παλαιστίνιους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

IDF releases an audio recording of an officer in the Military Intelligence Directorate’s Unit 504 — which specializes in HUMINT — speaking to a Gazan man, during which he describes how Hamas is preventing people from evacuating from the northern part of the Gaza Strip. pic.twitter.com/VgMJO3SzVo

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 26, 2023

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει κατηγορήσει τη Χαμάς ότι εμπόδισε τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το νότο πολλές φορές από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Related posts

Το Κατάρ προτρέπει το Ισραήλ και τη Χαμάς να “αδράξουν την ευκαιρία” για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

admin

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα αρχίσουν κοινή παραγωγή όπλων, λέει ο Ζελένσκι

admin

Βόρεια Μακεδονία: Νεκρή βρέθηκε μία 14χρονη που είχε απαχθεί στα Σκόπια

admin

Η Equinor σχεδιάζει να αναπτύξει νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

admin

Ερντογάν: Δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία – Έχουμε καλές σχέσεις με τον Πούτιν

admin

Ιαπωνία: Να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν “το συντομότερο δυνατό” θέλει ο πρωθυπουργός Κισίντα

admin

Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς – 39 Παλαιστίνιους απελευθέρωσε το Ισραήλ

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε τα αμυντικά έργα στο Χάρκοβο

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι και αυστηρότεροι κανόνες για τον εγκληματικό πλουτισμό

admin