Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple – Απώλειες 400 μονάδων για τον Dow Jones

Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη η

Wall Street

, καθώς μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας παρέσυραν τους τρεις βασικούς δείκτες ακόμη πιο κάτω από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας.


Ο βιομηχανικός

Dow Jones

υποχώρησε 404 μονάδες ή 1,04% στις 38.585 μονάδες, ο

S&P 500

κατρακύλησε 1,02% στις 5.078 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός

Nasdaq

βρέθηκε στο -1,65% και τις 15.939 μονάδες.





Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς οι επενδυτές αποτιμούν το πρόσφατο ράλι της Wall Street, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε σε νέα υψηλά, έχοντας λάβει ώθηση από τη φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη, που τελευταία έχει ενισχύσει σημαντικά τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Nasdaq έφτασε σε ιστορικό υψηλό, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 2021.





«Βαρίδι» για τη σημερινή αρνητική συνεδρίαση ήταν η Apple, η οποία έχασε 2,84% μετά την έκθεση της Counterpoint, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 κατρακύλησαν 24%, λόγω του ανταγωνισμού από τις τοπικές εταιρείες, όπως η Huawei.










Με μικρή πτώση 0,11% έκλεισε η μετοχή της AMD, καταφέρνοντας να μειώσει τις αρχικές απώλειες που προκάλεσε η είδηση ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις ρυθμιστικές Αρχές σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Άλμα 12% έκανε η Target, η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα δ΄ τριμήνου καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ κατά 21% καταποντίστηκε η GitLab, καθώς ανακοίνωσε αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023.





«Όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο δύσκολα πέφτουν», δήλωσε νωρίτερα στο CNBC ο CIO της Horizon Investments, Scott Ladner, για τις τεχνολογικές μετοχές που υφίστανται πιέσεις. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα, εσωτερικά, είναι ότι όσες κέρδιζαν όλη τη χρονιά είναι εκείνες που πωλούνται».


Στα εμπορεύματα, συνεχίστηκαν οι απώλειες για το πετρέλαιο, με το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Απριλίου να χάνει 0,8% στα 78,15 δολάρια το βαρέλι και το brent Μαΐου να υποχωρεί ή 0,9% στα 82,04 δολάρια το βαρέλι. Σε νέο ρεκόρ έφτασε ο χρυσός, ο οποίος χθες έφτασε σε υψηλό τριμήνου ξεπερνώντας τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η αισιοδοξία ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της το καλοκαίρι εξακολουθεί να ενισχύει το πολύτιμο μέταλλο.





Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο

--.gr








Ειδήσεις σήμερα:





Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της – Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της





Instagram: Πώς οι προαγωγοί το χρησιμοποιούν για να στρατολογούν γυναίκες – Τα κρυφά hashtags και το δέλεαρ των χρημάτων





Κασσελάκης: «Δεν θα αποφύγεις τις απαντήσεις» λέει η κυβέρνηση για την εταιρεία στο εξωτερικό – Επίθεση στη Δικαιοσύνη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Related posts

Eurogroup: Εύσημα σε Ελλάδα, δόση 750 εκατ. ευρώ και έξοδος από την σκληρή επιτήρηση

admin

Αναδρομικά κληρονόμων: Διαθέσιμη η πλατφόρμα

admin

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη νέα τουριστική καμπάνια της χώρας

admin

ΗΠΑ: Θα επιτρέψουν σε ENI και REPSOL να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη για την αποπληρωμή χρεών

admin

«Ανακυκλώνω, αλλάζω θερμοσίφωνα»: Ξεκινά το πρόγραμμα, όλες οι πληροφορίες

admin

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου – Η Κίνα θα «σώσει» ή θα «πνίξει» τον Πούτιν;

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος με «καύσιμα» από την ΕΤΕ

admin

Απόφαση ΣτΕ: Ανοιχτός ο δρόμος της διεκδίκησης για 350.000 συνταξιούχους

admin

ΟΑΕΔ: 7000 θέσεις με μισθό έως 710 ευρώ – Οι ωφελούμενοι άνεργοι του προγράμματος

admin