Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

«Γνωρίζω ότι η αλλαγή δεν έρχεται αυτόματα»: παρότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έχει υποστεί διακρίσεις στη δική της επαγγελματική σταδιοδρομία, τόνισε πως αναγνωρίζει «την καχυποψία ή τη συγκατάβαση με την οποία ενδέχεται να αντιμετωπιστούν όσες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης». Και με αυτήν της τη φράση χθες το απόγευμα στο μουσείο της Ακρόπολης, μετά τη βράβευσή της με το βραβείο Πρωτοπορίας (WPL Trailblazer Award) από την πρόεδρο του δικτύου WPL, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι ακόμα και η παρουσία μιας γυναίκας στη θέση της ΠτΔ πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν δεδομένη. Το βραβείο που παρέλαβε το λαμβάνουν γυναίκες που κατέκτησαν τα ανώτατα πολιτικά ή πολιτειακά αξιώματα στις χώρες τους – ανάμεσά τους, η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, η πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Ερνα Σόλμπεργκ, και η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μαίρη Ρόμπινσον.

ΠΙΝΕΛΙΕΣ

Ενα – ένα τα κομμάτια του παζλ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ συμπληρώνονται, ώστε η εκπροσώπηση να είναι όσο πιο ευρεία γίνεται – και σε όλα τα επίπεδα: εκτός των ονομάτων που ήδη έχουν γίνει γνωστά, υποψήφιος για την Ευρωβουλή φέρεται έτοιμος να κατέβει και ο Γιάννης Σγουρός, που ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης που στηρίχθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη. Κι αυτή η επιλογή είναι μέρος της στρατηγικής της ανοιχτής επικοινωνίας με την αυτοδιοίκηση, που θέλει να έχει το κόμμα ενόψει της κάλπης του Ιουνίου.

«ΠΡΑΣΙΝΗ» ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Και μιας που πιάσαμε την αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι επτά δήμοι της Αττικής ίδρυσαν, όπως ανακοίνωσε ο Χάρης Δούκας, την «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» – με το βλέμμα στραμμένο στη συμμετοχή της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030». Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας. Πληροφοριακά, τουλάχιστον στους 4 από τους 7 οι σχηματισμοί που εξελέγησαν είχαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ή και των δύο μαζί.

ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Δεν τον βρήκαν τώρα τον Ανδρέα Λοβέρδο οι εκπρόσωποι της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων – λέγεται πως πριν ακόμα η Μαρία Μηλίνη και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ταξιδέψουν μέχρι τις Βρυξέλλες για να «σφραγίσουν» τη συμφωνία με το Renew, όπως και έγινε χθες με τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις, οι διακηρύξεις του πρώην υπουργού για ένα κόμμα «ούτε δεξιά ούτε αριστερά» είχαν φτάσει μέχρι το Βέλγιο. Παράλληλα, ανακοινώνεται ένα ακόμα στέλεχος των Δημοκρατών: ο γραμματέας τους (και το δεύτερο – και τελευταίο – πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά τον Παπαθεοδώρου) Παναγιώτης Κόνσουλας.

Related posts

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπανώτα – Ο Κασσελάκης συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο

admin

Εκλογές: Οι σκέψεις της κυβέρνησης για το χρόνο που θα στηθούν κάλπες

admin

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Εκδοση ευρωομολόγου για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης

admin

Χρήστος Στυλιανίδης: Θετικός στον κοροναϊό ο υπουργός

admin

Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής: Η πώληση F-16 στην Τουρκία ενισχύει την απειλή στην Ελλάδα

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με μέλη του ΣΕΤΕ: Προανήγγειλε παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

admin

Δωρεάν μαστογραφία σε 1,3 εκατ. γυναίκες άνω των 50 ετών

admin

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μέσω gov.gr οι καταγγελίες για σειρά αδικημάτων

admin

Τα οφέλη της τριμερούς συνεργασίας τόνισαν Χριστοδουλίδης – Μητσοτάκης – Νετανιάχου

admin