Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προφανώς, είστε ελλιπώς ενημερωμένος»

Αν ήμουν ο Νάσος ο Ηλιόπουλος και ήθελα να τα βάλω με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα ήμουν πολύ προσεκτικός και δεν θα έφτανε για μια ερώτησή μου ένα υποβολιμαίο όπως αποδείχτηκε ρεπορτάζ σε κάποια φιλική εφημερίδα και τα συντεχνιακά αιτήματα μιας ομάδας εργαζομένων στην Ακρόπολη – εν προκειμένω των φυλάκων.

Η υπουργός απάντησε τα αυτονόητα και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες του μνημείου και για την αύξηση των εισιτηρίων από τον Απρίλιο του 2025. Είπε ακόμα ότι ο ΟΔΑΠ «μελέτησε τις καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ότι εκπονήθηκε μελέτη πριν ληφθεί η απόφαση, ενώ εξήγησε ότι είναι σημαντικό το μνημείο να έχει έσοδα, επειδή και από τα έσοδα αυτά χρηματοδοτούνται έργα και πολιτιστικές δραστηριότητες. Προφανώς, υπερασπίστηκε την εξατομικευμένη επίσκεψη πλουσίων σε ώρες που το μνημείο δεν λειτουργεί ως διεθνή πρακτική, διερωτήθηκε γιατί άραγε οι φύλακες ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα εισιτήρια και  παρέθεσε τα φάλτσα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – κορυφαία εκ των οποίων, ο διπλασιασμός της τιμής εισόδου στις αρχαιότητες μάλιστα χωρίς σχέδιο ή η κατάργηση της κάρτας πολιτισμού για αδύναμα πρόσωπα.

Το ωραιότερο όλων; Η αφ’ υψηλού επιτίμηση του ερωτώντος: «προφανώς, είστε ελλιπώς ενημερωμένος», είπε στη δευτερολογία της η υπουργός, πριν αποδείξει γιατί. Επειδή είναι ευαίσθητο παιδί ο Νάσος ο Ηλιόπουλος, φαντάζομαι θα ήθελε να κρυφτεί.

Related posts

ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ

admin

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποξενωθεί από την κοινωνία

admin

ΥΠΕΞ: Απορρίπτονται οι τουρκικές αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

admin

Μαρινάκης για ΜΟΕ: Καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

admin

Σοσιαλδημοκρατία ή Αριστερά;

admin

Μητσοτάκης: Καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη Μπαχτσελί

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

admin

Βήμα σημειωτόν για τα F-16 στην Τουρκία

admin

Σε «ανοιχτή γραμμή» τα υπουργεία Αμυνας για τα ΜΟΕ

admin