Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προπηλακισμοί και μαθήματα

Αφενός, φρικιά προπηλάκισαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, που επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Το σκηνικό που στήθηκε δείχνει το χάλι των γκρουπούσκουλων που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο. Ακόμα κι αν δεν τους λέει τίποτα αυτό, μόνο η χούντα παρεμπόδιζε πολιτικούς και πολίτες να κινηθούν ελεύθερα. Ενας από τους λόγους που ο κόσμος αποφεύγει να περνάει από το Πολυτεχνείο, είναι κι αυτός: το νόημα της γιορτής το διαχειρίζονται βίαιοι οπαδοί αυταρχισμών και ολοκληρωτισμών.

Αφετέρου, ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως είχα προβλέψει (δεν χρειάζεται μαντικές ικανότητες), δεν θα κατεβεί στο Πολυτεχνείο να καταθέσει στεφάνι. Ζήτησε την κάλυψη των νεολαίων του κόμματός του, αλλά εκείνοι του το ξέκοψαν: δεν τον θέλουν. Και για να αποφύγει τα χειρότερα, επελέγη μια εναλλακτική τελετουργία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει να καταθέσει στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας, στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Θα πάει κάπου που δεν θα υπάρχουν κακοί και οργισμένοι επαναστάτες, αλλά κελαηδούν τα πουλάκια και θα υπάρχει χώρος για τους εικονολήπτες και τους φωτογράφους να κάνουν το βαρετό καθήκον τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μαθαίνει τις οδυνηρές συνέπειες του ρίσκου που πήρε να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να το καταλάβει.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Δίνη στην νύχτα

admin

Απομάκρυνε το 80% της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

admin

Ανεξήγητη σπουδή για να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων

admin

«Τι κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία;»

admin

Μπάιντεν: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

admin

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται 49 ετών και γιορτάζει την 3η του Σεπτέμβρη

admin

Στην Κεντρική Επιτροπή το καυτό μπαλάκι των διαγραφών

admin

Κυριάκος Πιερακάκης: Το ταμείο ανάκαμψης είναι το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας

admin

Ιδού η Ρόδος

admin