Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές με IRIS ακόμα και στο… περίπτερο

Τις νέου τύπου πληρωμές, που μπήκαν στη ζωή όλων από την Πρωτοχρονιά και γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς μετρητά και κάρτες, βάζει στόχο να καθιερώσει το 2024 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υποχρεώνοντας την αγορά να δέχεται άμεσες πληρωμές με το σύστημα IRIS, ακόμα και για πολύ μικρής αξίας συναλλαγές, όπως π.χ. στα καφέ ή τα περίπτερα.


Πάνω από 600.000 ιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, εκμεταλλευτές ταξί, συνεργεία αυτοκινήτων, έμποροι και όλες οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες γενικά θα υποχρεωθούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να δέχονται να πληρωθούν διατραπεζικά, χωρίς να μπλέκουν μάλιστα με τερματικά POS ή τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους.





Θα δίνουν στον πελάτη απλώς τον ΑΦΜ, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή το email που έχουν δηλώσει στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και αυτομάτως οι πελάτες θα τους στέλνουν από το κινητό τους τα χρήματα στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς να απαιτείται μάλιστα η συσκευή τηλεφώνου να υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων πληρωμών (NFC), όπως ισχύει στις πληρωμές με άυλες κάρτες (ή τα Μarket Pass, Youth Pass κ.λπ.) στα POS των επιχειρήσεων.





Διαβάστε περισσότερα:

--.gr

Related posts

Υπουργείο Οικονομικών: «Ασπίδα» προστασίας για τους δανειολήπτες από τους servicers – «Κούρεμα» οφειλών έως και 28% στον εξωδικαστικό για τους ευάλωτους

admin

Έλον Μασκ: Ξεπουλάει δισεκατομμύρια σε μετοχές της Tesla για να αγοράσει το Twitter

admin

Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα

admin

Η Αργεντινή αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2023 και υψηλό πληθωρισμό

admin

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 50.000 ευρώ για τις συναλλαγές Οκτωβρίου

admin

ΕΦΚΑ σε Κουτεντάκη: Ήταν λάθος τα στοιχεία που παίρνατε για τις συντάξεις

admin

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η Wall Street – Μεγάλος χαμένος ο Dow Jones

admin

Βιομηχανία: Απαιτείται παρέμβαση της κυβέρνησης για τον έλεγχο των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

admin

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών με POS – Πώς λειτουργεί

admin