Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Πάμε!

Με ένα ενθουσιώδες τουίτ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές συνεχάρησαν το ΠΑΣΟΚ για την καλή του επίδοση στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Τα «δυνατά» περιφερειακά και τοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την αύξηση της πολιτικής επιρροής του στην Ελλάδα. Πάμε!» ανέφεραν από το PES, συνοδεύοντας τη δήλωση με μια φωτογραφία του Νίκου Ανδρουλάκη στο εκλογικό περίπτερο του Χάρη Δούκα. Για όποιον δεν έλαβε το μήνυμα, οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την ευρωπαϊκή του οικογένεια πάνε περίφημα.

Παρουσίες και απουσίες

Γι’ αυτό δεν πρέπει να προβληματιστεί κανείς αν δεν δει τον Νίκο Ανδρουλάκη να παρευρίσκεται από εδώ και πέρα στις Προσυνόδους του PES, πριν από τις Συνόδους Κορυφής. Διαχρονικά, η παρουσία του ή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη διαδικασία ήταν μια ειδική συνθήκη, καθώς εκεί συμμετέχουν οι νυν αρχηγοί κρατών, ενίοτε και πρώην πρωθυπουργοί. Η πασοκική παρουσία υπήρχε για λόγους ισορροπιών, λόγω της πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα ως παρατηρητή. Τώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα τύχει του ίδιου καλέσματος, όλα δείχνουν πως και οι πασοκικές επισκέψεις θα διακοπούν επίσης. Ο Ανδρουλάκης, βέβαια, θα βρίσκεται κανονικότατα στο (μόνο για μέλη) συνέδριο του PES στη Μάλαγα, στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

Ανανεωτική και ριζοσπαστική

Η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μη ρίχνει φως όσον αφορά το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει όμως την ταυτότητα που, με κάποιον τρόπο, διαλέγει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Ημουν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και είχα την τύχη να συναντήσω, έστω και για λίγο, εμβληματικές μορφές της ανανεωτικής Αριστεράς (…) Μιας γενιάς που έδωσε μάχες για την κριτική Αριστερά (…) Παραμένω στρατευμένος στην υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Γερμανικά φαντάσματα

«Δεν θα ανεχθούμε τον αντισημιτισμό ξανά σε γερμανικό έδαφος» είπε ο Ολαφ Σολτς μετά τις επιθέσεις σε συναγωγή στο Βερολίνο και τα ζωγραφισμένα αστέρια του Δαβίδ που «μαρκάρουν» σπίτια εβραϊκών οικογενειών. Δεν ξέρω πόσο ισχυρά είναι τα αντανακλαστικά της Γερμανίας, όμως οφείλουν να είναι – τα φαντάσματα που αναδεύονται στις σκιές είναι πιο τρομακτικά και πιο επικίνδυνα. Ας μην ξεχνάμε πως άλλη μια νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία απαγορεύτηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Related posts

«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το μπογδανοκόμμα

admin

Αναζητώντας τον δρόμο προς τη Χάγη

admin

Το Κυπριακό ανακατεύει την τράπουλα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τον Γιώργο Κασαπίδη για Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας

admin

Δεύτερος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης – Δεν αποδίδει η επιχείρηση συσπείρωσης στη Ν.Δ.

admin

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

admin

Παύλος Μαρινάκης για βίντεο Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;»

admin

Εξεταστική για τα Τέμπη: Στην εισαγγελία για ψευδορκία η κατάθεση του CEO της Hellenic Train

admin

Η παρέμβαση Αδειλίνη για τα Τέμπη και το αίτημα των συγγενών

admin