Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Τάσος Οικονομόπουλος της ΝΙΚΗΣ σχολίαζε επικριτικά το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και διαπίστωσε πως ένας από τους αρμόδιους υπουργούς που καθόταν στα κοινοβουλευτικά έδρανα γελούσε με αυτά που άκουγε. «Μη γελάτε, κύριε Πιερρακάκη», τον μάλωσε. Μόνο που ο Οικονομόπουλος είχε μπερδέψει τον Πιερρακάκη με τον Θόδωρο Λιβάνιο – διόρθωση που έσπευσε να δώσει ο συνάδελφός του Νίκος Βρεττός. Ολα αυτά πριν από τον αιφνιδιασμό του υπουργείου, όταν η ατμόσφαιρα ήταν ακόμα χαλαρή. Βέβαια, ο Οικονομόπουλος δεν είναι ο πρώτος που κάνει αυτό το λάθος. Οι δύο υπουργοί έχουν εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις και το μπέρδεμα τους έχει ξανασυμβεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Πολλές επισκέψεις γίνονται αυτές τις μέρες στο κοινοβούλιο – και μία εξ αυτών ήταν του Νίκου Κοτζιά. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εθεάθη στους διαδρόμους γύρω από την Ολομέλεια, στο κυλικείο, αλλά και στο εντευκτήριο, απ’ όπου πέρασε για να πει ένα «γεια» στους παρισταμένους. Αυτό που δεν έγινε γνωστό ήταν ο λόγος της επίσκεψης – αν και χθες, εκτός των υπολοίπων, στο γραφείο του στη Βουλή βρισκόταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Η φημολογία είναι γνωστή σε όλους, όπως και οι θέσεις Κοτζιά για την ανάγκη συγκρότησης συμμαχιών των προοδευτικών δυνάμεων.

ΠΗΓΑΔΑΚΙ

Λίγο πριν από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιστολική ψήφο, η μισή του κοινοβουλευτική ομάδα βρισκόταν στο κυλικείο της Βουλής και συζητούσε πίνοντας καφέ. Οχι, η κουβέντα δεν αφορούσε ούτε την επικείμενη ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ούτε τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια – το θέμα, άλλωστε, θα συζητηθεί επισήμως στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που μετατέθηκε ώστε οι βουλευτές να έχουν τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου μετά το υπουργικό. Οι πασόκοι βουλευτές, πάντως, συζητούσαν για δύο εγκλήματα: την πρόσφατη δολοφονία στο Μεσολόγγι και τη δολοφονία του 43χρονου στη Χαλκίδα.

ΔΙΔΥΜΟ

Οι εκκρεμότητες στην Πλατεία Κοτζιά σιγά – σιγά κλείνουν – μόνο τα κλεισίματα απομένουν για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές που ήρθαν με την αλλαγή της δημοτικής αρχής και τη νίκη του Χάρη Δούκα. Εν αναμονή της ανάρτησης της σχετικής απόφασης στη Διαύγεια, το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας όλα δείχνουν πως θα αποκτήσει ένα νέο (και νέο σε ηλικία) δίδυμο διεύθυνσης: γενικός διευθυντής αναμένεται να ανακοινωθεί ο Γιώργος Μελιγγώνης, ενώ ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης φέρεται να προαλείφεται για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Για όποιον διαβάζει πίσω από τις γραμμές, και μιλώντας αποκλειστικά σε επίπεδο συμβολισμού, το δίδυμο λειτουργεί εξισορροπητικά.

Related posts

4+1 κριτήρια για τη λειτουργία μη κρατικού ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος

admin

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια – Πότε θα μιλήσουν Μητσοτάκης, Σαμαράς

admin

Δώρα Αυγέρη για Γεωργιάδη: Να είναι πιο προσεχτικός όταν μιλά για τον Κασσελάκη

admin

Όλα τα ονόματα των νικητών του δεύτερου γύρου

admin

Διάλογος μακριά από τις διαφορές

admin

Αυτή είναι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λοβέρδου

admin

Στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας

admin

Καλάθι του Αι Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για τα παιδικά παιχνίδια

admin

Φάμελλος: Η μαζικότητα της συμμετοχής δείχνει την αγωνία της κοινωνίας

admin