Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

BRUNCH

Γεμάτη και δύσκολη η εβδομάδα που ξεκινάει για το Μέγαρο Μαξίμου: από τη μια το μασάζ για τα ομόφυλα, από την άλλη η ακρίβεια και παράλληλα αγροτικές κινητοποιήσεις και φοιτητικές καταλήψεις για τις επικείμενες αλλαγές στα ΑΕΙ. Δεν τις λες και ήρεμες αυτές τις μέρες – και για του λόγου το αληθές χθες, Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στο Μαξίμου σε σύσκεψη που αφορούσε τους αγρότες. Ομως ακόμα και οι πρωθυπουργοί θέλουν λίγες κανονικές ώρες, ειδικά κυριακάτικα –νωρίτερα, οι θαμώνες γνωστού εστιατορίου στο Παγκράτι, ξεκλέβοντας ματιές σε διπλανό τραπέζι, είδαν τον Μητσοτάκη να παραγγέλνει brunch με τη σύζυγό του.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Αουσβιτς βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, για να δώσει το παρών σε εκδήλωση που έγινε στο στρατόπεδο για την επέτειο των 79 χρόνων από την απελευθέρωσή του. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμπρόεδρο του πολωνικού αριστερού κόμματος, Robert Bierdon. Πώς λέγεται το κόμμα; «Νέα Αριστερά» – και δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάτι του θύμισε.

ΣΚΥΤΑΛΗ

Αυτό το ταξίδι στην Πολωνία, πάντως, όλα δείχνουν πως ήταν το τελευταίο για τον διπλωματικό σύμβουλο στον ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος για το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές θα παραμείνει στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα, βοηθώντας στο στήσιμο του ινστιτούτου. Ο Καλπαδάκης, που είναι εδώ και δέκα χρόνια διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και εκτός κόμματος, έμεινε για την πρώτη μεταβατική περίοδο μετά την αλλαγή σκυτάλης – περιμένει την άφιξη (με πολύωρη πτήση) του αντικαταστάτη του για να αποχαιρετήσει σιγά-σιγά την Κουμουνδούρου.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Μετά την τετράωρη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι βουλευτές παρουσία του Ανδρουλάκη και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην αίθουσα 111 έκοψαν τη βασιλόπιτα για το 2024. Η οποία, προφανώς, είχε το ανάλογο σχήμα του πασοκικού ήλιου και χρώμα πράσινο, μην τυχόν και κάποιος δεν πάρει το μήνυμα. Η ατμόσφαιρα ελάφρυνε αρκετά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί, ενώ το φλουρί (από το Μουσείο Μπενάκη) κέρδισε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην βουλευτής, Γιάννης Κουτσούκος.

Related posts

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα να γίνει το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει»

admin

Στο… κενό το τελεσίγραφο Κωνσταντοπούλου – Αρνείται να παραδώσει την έδρα ο Χουρδάκης

admin

Χωρίς τον Ερντογάν η φιέστα στα Κατεχόμενα

admin

Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας ο Κασιδιάρης

admin

Μαζικό ανοικτό συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ζητά ο Τεμπονέρας

admin

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική σύγκρουση για τις φωτιές – Πότε θα γίνει η συζήτηση, τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

admin

Οι ισορροπίες στα εξοπλιστικά και η λίστα του Μαξίμου

admin

Ο «οδικός χάρτης» της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

admin

Ψήφισμα-σοκ για ΜΜΕ, υποκλοπές, κράτος δικαίου

admin