Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Πειραιώς: Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή η JP Morgan

Η JP Morgan πραγματοποιεί αλλαγές στις εκτιμήσεις της για την Τράπεζα Πειραιώς μετά την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σχεδίου και αναβαθμίζει τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για την περίοδο 2024-2026 κατά 4%, 4%, 3%, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να αναβαθμίσει και την τιμή στόχο στα 5,35 ευρώ από 5 ευρώ πριν, με τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) να διατηρείται και το περιθώριο ανόδου να αυξάνεται σε 35% περίπου.

Οι αναθεωρήσεις της JP Morgan περιλαμβάνουν:

  • τα βασικά έσοδα κατά 3% και 1% λόγω υψηλότερου καθαρού εσόδου από τόκους και προμηθειών,
  • Τα υψηλότερα κόστη κατά 6% και 5%,
  • τα καθαρά κέρδη μας για την περίοδο 2024-2026 στα 0,97 δισ. ευρώ, 0,92 δισ. ευρώ και €0,92 δισ. ευρώ και είναι ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις της τράπεζας για περίπου 0,9 δισ. ευρώ για φέτος, αλλά χαμηλότερα από τις προβλέψεις για περίπου 1 δισ. ευρώ για τα έτη 2025-2026,
  • Η διαφορά προέρχεται κυρίως από την εκτίμηση της JPM για χαμηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ στο 2,5%.

Οι μετοχές της Πειραιώς είναι διαπραγματεύσιμες με δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) στις 5,7 φορές το 2025 μετά το κουπόνι και 0,6 φορές τον δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV). Οι αναλυτές της JPM εκτιμούν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη θεμελιώδη ανατροπή, μειώνοντας τη μη εξυπηρετούμενη έκθεση (NPEs) πάνω από 20 δισ. ευρώ από το τέλος του 2020, παρέχοντας σημαντικές βελτιώσεις στο franchise της, με κανονικοποιημένη καθαρή κερδοφορίας που έφτασε το 1 δισ. το 2023 και με δείκτης αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων RοTE περίπου 17%.

Η διατήρηση της κερδοφορίας στα τρέχοντα επίπεδα είναι φιλόδοξη, αλλά το επιχειρηματικό σχέδιό φαίνεται ισορροπημένο και συνεκτικό. Επίσης, δικλείδα ασφαλείας είναι η επιτυχημένη υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία χρόνια.

Related posts

Εσπασαν κοντέρ τα κέρδη των τραπεζών στις ΗΠΑ

admin

Κάλεσμα Θ. Καλαντώνη (Eurobank) στους δανειολήπτες για την α’ κατοικία

admin

Προθεσμιακές καταθέσεις: Τα ψιλά γράμματα στις νέες προσφορές των τραπεζών

admin

Διάκριση στα Property Awards 2021 για τη Eurobank

admin

Ετοιμάζεται να βγει στις αγορές η Praxia Bank

admin

Piraeus Securities: Nέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Ιστορικό βήμα από την BoE: Πρώτες πωλήσεις ομολόγων του QE

admin

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για πληθωρισμό: Το τελευταίο μίλι είναι το πιο δύσκολο

admin

Ακαρπη η νέα συνάντηση για κλαδική ΣΣΕ στις τράπεζες, στάση εργασίας τη Δευτέρα

admin