Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ”

Ο Ιωάννη Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Υγείας και του τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε αιχμηρά την απόφαση του υπουργού Υγείας , Αδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τσίμαρης τόνισε ότι “η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για τη θέσπιση λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Συμπλήρωσε πως “αποτελεί μέγιστη παραπληροφόρηση η σύνδεση της μεταρρύθμισης του 2001 με τα απογευματινά χειρουργεία και το κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς”, επισημαίνοντας πώς, ενώ κυβέρνηση και υπουργός αναγνωρίζουν ότι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε., ορίζουν ότι οι πολίτες θα καταβάλουν από την τσέπη τους 300 έως 2.000 ευρώ για απογευματινό χειρουργείο και συγχρόνως αναγνωρίζουν, ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

“Με ποιους γιατρούς θα εφαρμοστεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, όταν σήμερα δεν επαρκούν οι ίδιοι γιατροί να διεκπεραιώσουν τα υφιστάμενα χειρουργεία;

Προ ημερών, ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων, ότι δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλά νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις δομές του δημόσιου νοσοκομείου” σημείωσε ο κ. Τσίμαρης και υπογράμμισε: “Πλανάται πλάνην οικτράν, αν θεωρεί ότι με τέτοιες αλχημείες το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα συναινέσει στην αλλοίωση του ΕΣΥ ως δημόσιου αγαθού. Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε. Θα είμαστε απέναντι, υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών”. 

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Γερμανία: Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Μάρτιο

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ο μηχανισμός στήριξης για την Ουκρανία – €50 δισ. για την περίοδο 2024-2027

admin

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

admin

Γαλλία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε σχεδόν τα μισά άρθρα του νέου αντιμεταναστευτικού νόμου

admin

Κίνα: Τουλάχιστον 127 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην επαρχία Γκανσού

admin

Ο Σουηδός εισαγγελέας ελπίζει ότι η έρευνα για τη δολιοφθορά στον Nord Stream θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους

admin

Μπλίνκεν: Οι φωτογραφίες από την επίθεση της Χαμάς “δείχνουν τη χειρότερη δυνατή διαστροφή”

admin

Αιχμές Ιταλού υπουργού μετά τα αποτελέσματα Stellantis: “Τα κέρδη της δείχνουν ότι μπορεί να επενδύσει περισσότερο στην Ιταλία”

admin

ΗΠΑ: “Ενδεχόμενη απαγόρευση του Al Jazeera στο Ισραήλ θα ήταν ανησυχητική”

admin