Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις κάμερες

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε ανοιχτό παράθυρο για συζητήσεις και συνεργασίες με πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά – αν και όχι σε επίπεδο ηγεσίας με την Κουμουνδούρου. Επισήμως, ξέρουμε ποια είναι η απάντηση από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τι σκέφτονται όμως στη Νέα Αριστερά; Τα στελέχη και οι βουλευτές της φέρονται να είναι ανοιχτοί σε «πολιτική» συζήτηση με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, σημειώνοντας πως «όλοι θα μετρηθούμε στις ευρωεκλογές». Στη νέα ΚΟ θέλουν να «ανοίξουν» σε ένα κοινό πέρα από το πρώην συριζαϊκό, και στόχος είναι αυτό να φανεί τόσο στα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου όσο και στην ευρωλίστα. Σημειώστε, ο Αλέξης Χαρίτσης ανεβαίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Χρήσιμη πληροφορία για τις επερχόμενες ψηφοφορίες που αφορούν την αντιπολίτευση, ειδικά για αυτή για την εξίσωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία: το «χωρίς κομματική πειθαρχία» δεν σημαίνει «ψήφος κατά συνείδηση» – σημαίνει απλώς πως όποιος πάει απέναντι στην κομματική γραμμή δεν διαγράφεται. Ενας εκ των προέδρων που αντιμετωπίζουν διαφοροποιήσεις φέρεται μάλιστα ότι έκανε και τη συγκεκριμένη διάκριση όταν η φράση «κατά συνείδηση» έπεσε στο τραπέζι σχετικής συνεδρίασης. Το λες τυπική διαφορά, το λες όμως και προειδοποίηση.

ΘΥΜΙΑΤΙΣΜΑ

Στον δεύτερο όροφο της Βουλής, τα γραφεία των διάφορων Κοινοβουλευτικών Ομάδων είναι βασικά στον ίδιο διάδρομο, το ένα πολύ κοντά στο άλλο. Το πρωί της Δευτέρας, συνεργάτης μιας εξ αυτών έφτασε στο γραφείο νωρίς, κατά τις 9 το πρωί. Πέρασε από τον διάδρομο δύο-τρεις φορές, γιατί προσπαθούσε να προσδιορίσει τι του μύριζε – και τότε κατάλαβε: κάποιος είχε θυμιατίσει. Γρήγορα, όλα μπήκαν στη θέση τους. Η μυρωδιά από το λιβάνι προερχόταν από τα διπλανά γραφεία των βουλευτών της «Νίκης».

«ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ»

Μεγάλη μάχη έδωσαν από την αντιπολίτευση για να μπορέσει να καταθέσει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ στην Εξεταστική για τα Τέμπη, που με τις επιστολές του είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα. Ο μάρτυρας είχε αποκλειστεί από την πλειοψηφία, όμως αυτό δεν κράτησε τους τόνους χαμηλούς. Παραδόξως, ο πιο μεγάλος καβγάς έγινε ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη της ΝΔ και τη Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ. Οταν εκείνος κούνησε το χέρι προς το μέρος της σε μια κίνηση που θεωρήθηκε απαξιωτική, η Αποστολάκη απάντησε: «Ξέρει από τραμπουκισμούς η ΝΔ. Το χέρι αυτό στη γυναίκα και στην κόρη σας».

Related posts

«Γείωση» στην εκλογολογία και τον ανασχηματισμό

admin

Αποκηρύσσει τον Βασίλη Τσιάρτα η οικογένειά του

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διήμερες χαρακιές στην ανανεωτική Αριστερά που έγραψαν τη διάσπαση

admin

Τουρκία: Εκνευρισμός Ερντογάν για τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά

admin

Γάζα: Πρωτοβουλία της Ελλάδας για δημιουργία ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου

admin

Debate: Πότε και πώς θα διεξαχθεί – Δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων

admin

Η Eλλάδα στην ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ομπρέλα

admin

Πώς είδαν στο Μαξίμου την εκλογή Κασσελάκη

admin

Προκαλεί ο Καμμένος: Οι τρόφιμοι του φρενοκομείου ανέλαβαν τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

admin