Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις κάμερες

Ψήφος

Πριν από τα Χριστούγεννα είχαν ολοκληρωθεί οι επαφές της κυβέρνησης με τα κόμματα για την επιστολική ψήφο. Είναι ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα μπουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τον Ιανουάριο. Τα άλλα δύο αφορούν τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και στην επαγγελματική εκπαίδευση. Η θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές περνά και με απλή πλειοψηφία σε αντίθεση με την καθιέρωσή της στις εθνικές εκλογές, που απαιτεί ξεχωριστή ρύθμιση και το λιγότερο 200 ψήφους. Το Μαξίμου δεν σκοπεύει να βιαστεί. Θεωρεί ότι υπάρχει άπλετος χρόνος προκειμένου να συζητηθεί κι αυτό.

«Δίκαιο»

«Αλίμονο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «αν πρέπει να διορθωθεί μια αδικία και να μην το κάνει αυτό μια κυβέρνηση γιατί μπορεί να βλέπει μια δημοσκόπηση». Να βλέπει το πολιτικό κόστος, εννοούσε, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας τη λέξη «αδικία», είπε ουσιαστικά αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει εδώ και καιρό προς τους στενότερους συνεργάτες του: ότι θεωρεί «δίκαιο» το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει για την ισότητα στον γάμο.

Πρωινός καφές

Εκτός συνόρων είναι ο Πρωθυπουργός με την οικογένειά του αυτές τις ημέρες αλλά στο Μαξίμου δεν έχουν κατέβει τα ρολά. Ο ίδιος έχει επαφή με τους εξ απορρήτων του στην Ηρώδου Αττικού καθημερινά μετά τον πρωινό καφέ. Αυτός άλλωστε «σερβίρεται» κανονικά, έστω και σε χαλαρότερους ρυθμούς. Πότε δια ζώσης, πότε με διαδικτυακή συμμετοχή.

Εξορμήσεις

Από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει για τον Πρωθυπουργό νέος κύκλος περιοδειών εκτός και εντός Αττικής. Στόχος, οι δύο εξορμήσεις ανά 40 ημέρες με μοντέλο «Περάματος». Στην τελευταία έξοδό του από το Μαξίμου πριν από τις γιορτές στο δυτικό άκρο του Πειραιά συμμετείχε σε εκδήλωση για την επαγγελματική εκπαίδευση και στη συνέχεια έκανε μια βόλτα για συζήτηση με πολίτες. Αυτό θέλει έως τις ευρωεκλογές: στοχευμένες επισκέψεις για να παρουσιάζει έργα που δρομολογούνται ή ολοκληρώνονται και για να απευθύνει μηνύματα από τον κεντρικό πεζόδρομο ή πλατεία της κάθε περιοχής.

Η Μυρτώ Λιαλιούτη απουσιάζει σε άδεια

Related posts

Παύλος Μαρινάκης για βίντεο Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;»

admin

Τι κρύβουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών

admin

Προειδοποίηση Σταϊκούρα για έκτακτο φόρο στις τράπεζες

admin

Πληροφορίες ότι παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΑΔΑΕ – Ράμμος: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι το αίτημά μου δεσμεύει τα όργανα της Βουλής

admin

Προετοιμασίες για αντεπίθεση από το Ζάππειο

admin

Πώς είδαν στο Μαξίμου την εκλογή Κασσελάκη

admin

Σταύρος Θεοδωράκης: «Με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις εύκολα»

admin

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ: Fake news ότι σκόπευε ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ να επισκεφτούν το Άγιο Όρος

admin