Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Αρβανίτης συνέταξε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου – Πυρά από τη ΝΔ

Ο Κώστας Αρβανίτης συνέταξε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου, όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

«Αν δεν είχαμε το ψήφισμα το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση για το πώς είναι δυνατόν και το ψηφίσαμε, τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

«Στο άρθρο 27, λοιπόν, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία», ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι δεν το συνέγραψαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό τους, αλλά ο ίδιος.

«Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε ο Κώστας Αρβανίτης λέγοντας «δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Αναλυτικά η συζήτηση του Κώστα Αρβανίτη με τον Θάνο Πλεύρη:

Κώστας Αρβανίτης: Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και να το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας, δεν το ψηφίσαμε μόνο.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς το γράψατε;

Κώστας Αρβανίτης: Βεβαίως. Το τελευταίο άρθρο, που λέει…

Θάνος Πλεύρης: Αυτό που λέγαμε δηλαδή, ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γράψατε το…

Κώστας Αρβανίτης: Όχι οι βουλευτές, ο βουλευτής. Εγώ τους το έδωσα.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς. Ωραία, μπράβο σας. Εσείς άρα γράψατε το ψήφισμα του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχει γράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Αρβανίτης: Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά. Σας το λέω.

Θάνος Πλεύρης: Ακόμα καλύτερα. Εσείς είστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχετε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη: το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνετάχθη στην Κουμουνδούρου από τον κ. Αρβανίτη. Εξαιρετικά.

Κώστας Αρβανίτης: Μα τι λέτε, 17 φορές το έχουμε πει. Κύριε Πλεύρη, στις Βρυξέλλες ζω. Με συγχωρείτε λίγο, στο άρθρο 27, κύριε Πλεύρη… Το έχετε διαβάσει το ψήφισμα;

Θάνος Πλεύρης: Το έχω διαβάσει το ψήφισμα.

Κώστας Αρβανίτης: Σίγουρα; Είστε σίγουρος; Στο άρθρο 27, λοιπόν, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, εδώ συνέβαλα Λοιπόν, μα δεν κάτι κακό. Είμαι ευρωβουλευτής, συννομοθετώ. Σας λέει, λοιπόν, ότι θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτές, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωκοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια. Λέει να συμμορφωθείτε. Ρωτώ, λοιπόν, τον Υπουργό: θα συμμορφωθείτε;

Θάνος Πλεύρης: Το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα από αυτούς που ψηφίστηκε.

Π. Μαρινάκης: Ο Αρβανίτης εμπνεύστηκε την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα

Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργού Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «όχι μόνο ήταν ένας από τους συντάκτες του συκοφαντικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου αλλά ήταν και αυτός που εμπνεύστηκε -και δήλωσε περήφανος- την ιδέα για περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα».

«Αυτά δεν έχουν προηγούμενο» είπε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε ότι η παραδοχή Αρβανίτη είναι μια σειρά θλιβερών επεισοδίων. «Θυμάστε τη μικρή Μαρία στον Έβρο και άλλα περιστατικά συκοφάντησης της χώρας» ανέφερε.

Ρωμανός: Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο

«Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του» ανέφερε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη σχετικά με την σύνταξη του ψηφίσματος κατά της Ελλάδας.

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ προσέθεσε ότι «είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» και συμπλήρωσε: «Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Related posts

Υπόσχεται αποκαλύψεις ο Στίγκας που παραμένει υποστηρικτής του Κασιδιάρη

admin

Κασσελάκης: Μετά τους πλημμυροπαθείς βλέπει Σακελλαροπούλου και ψάχνει… ανακωχή με Φίλη

admin

Θα στείλει η Ελλάδα τους S-300 στην Ουκρανία;

admin

Δύο «θυσίες» υπουργών για αλλαγή κλίματος

admin

Οικονόμου: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

admin

Παύλος Μαρινάκης: Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, καμία ανοχή στις αυθαιρεσίες

admin

Διπλωματικές σχοινοβασίες

admin

Βουλή: Το είπε και θα το κάνει η Άννα Καραμανλή – Καταψηφίζει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία»

admin