Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης ανοίγει «πόλεμο» με τους 11 του νέου φορέα

Ευθεία επίθεση στην ομάδα της νέας ΚΟ των 11 έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα που περιέγραψε την απομείωση του κόμματος τα τελευταία χρόνια («χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια») και εξαπολύοντας επίσης βολές κατά της κυβέρνησης ενόψει της τελικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό.  Η όλη συνεδρίαση χθες στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ξεκίνησε με δύο λόγια μνήμης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ενός λεπτού σιγή για τον συγγραφέα και πρώην βουλευτή του κόμματος, Βασίλη Βασιλικό.

Βολή πρώτη και έχει σημασία γιατί έγινε, ενώ στα έδρανα ήταν ο Τσίπρας. «Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών», είπε ο Κασσελάκης.

Και κάπου εκεί, θέτοντας το σύνθημα της επανεκκίνησης στράφηκε επιθετικά προς τους αποχωρήσαντες 11 βουλευτές. «Το ότι για μήνες δεν βγήκαν μία φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές… Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία… Αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει», ανέφερε ο Κασσελάκης. Επανέλαβε τα περί «πατριωτικής και κυβερνητικής Αριστεράς».

Είπε πως θα περιμένουν τις περαιτέρω εξειδικεύσεις από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τυχόν συνταγματικά κωλύματα της επιστολικής ψήφου. Ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του προς τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, «να αποστείλουμε από κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Συνόψισε τα περί προϋπολογισμού στη φράση «δείξε μου τον προϋπολογισμό σου, να σου πω ποιος είσαι». Συμπλήρωσε: «Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και ισχυρούς. Φοροεπιδρομή και τεράστιος ΦΠΑ για τους πολλούς και αδύναμους». Επικαιροποίησε και τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά. Σήμερα, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει προσωπικά στην ενημέρωση των κομμάτων από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν.

Χθες πάντως ανακοινώθηκε η παραίτηση πέντε μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος (Ερρίκος Βεντούρας, Κατερίνα Τρίμη-Κύρου, Σταμάτης Σακελλίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη). Κατήγγειλαν την «αντικαταστατική κατάργηση» της Επιτροπής από την ηγεσία λόγω του γεγονότος πως ο Κασσελάκης ποτέ όπως λένε δεν παρέπεμψε τα στελέχη που τελικά έφυγαν σε διαγραφή, αλλά πρότεινε δημοψήφισμα από βήματος της ΚΕ.

Αχτσιόγλου: «Πυρηνική μετάλλαξη» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Εφη Αχτσιόγλου, εξάλλου, αποσαφήνισε (Ant1) πως αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το κόμμα με τη νέα ηγεσία έχει εισέλθει σε «πυρηνική μετάλλαξη». Διευκρίνισε πως εκείνη και οι υπόλοιποι έκαναν επιλογή συνείδησης και πως πάντα θα τιμά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο γιατί δεν ηγείται της νέας ΚΟ, είπε πως επειδή είχε δώσει τη μάχη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να συγχέεται με τις διεργασίες του νέου φορέα.

Related posts

Φάμελλος στον Μητσοτάκη: Είστε κρυπτόμενος πρωθυπουργός που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Μια αναπάντητη κλήση και η αποχώρηση Τζουμάκα σημαδεύουν την Κεντρική Επιτροπή

admin

Επιστολή Μπάιντεν δίνει το πράσινο φως για τα F16 στην Τουρκία

admin

Η παρέμβαση Αδειλίνη για τα Τέμπη και το αίτημα των συγγενών

admin

Οι συγκρούσεις και η φάρσα

admin

«Υπάρχει πρόβλημα κοινοβουλευτικής τάξης όταν υπουργός δεν ψηφίζει νομοσχέδιο» λέει ο Φάμελλος

admin

Πομπέο: Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και αυτήν τη στιγμή την έχουμε χάσει

admin

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

admin

«Να μιλάμε ο ένας στον άλλον και όχι σε άλλους για εμάς»

admin