Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οριστική αθώωση για τους δυο Ελληνες της Globo Plc

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Financial Conduct Authority (FCA) απέσυρε τα εντάλματα σύλληψης για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή της Globo plc, Κωνσταντίνο Παπαδημητρακόπουλο και Δημήτρη Γρυπάρη, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019, η FCA εξέδωσε εγχώρια και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης τόσο για τον κ. Παπαδημητρακόπουλο όσο και για τον κ. Γρυπάρη και προσπάθησε να τους εκδώσει από την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για απάτη και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την αξία των μετοχών της Globo πριν την κατάρρευσή της τον Νοέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία λογισμικού είχε τεθεί στο στόχαστρο του αμερικανικού hedge fund QCM -γνωστού από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie- με κατηγορίες για παραπλανητικές αναφορές και μεγέθη. 

Το ελληνικό Εφετείο είχε απορρίψει τα αιτήματα έκδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη. Αφού αρνήθηκαν την έκδοση, οι ελληνικές αρχές κίνησαν τις δικές τους ποινικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν ουσιαστικά παρόμοιες με τα αδικήματα που διώκονταν από την FCA.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος και ο κ. Γρυπάρης αθωώθηκαν σε αυτές τις διαδικασίες, αντίστοιχα, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2021. Η FCA μόλις πρόσφατα μπόρεσε να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες για τις αθωώσεις τους στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2024, μετά την τελευταία ανασκόπηση της δίωξης από την FCA, έχοντας εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων και των αθωωτικών αποφάσεων για τους κ.κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη, η FCA αποφάσισε ότι δεν είναι πλέον προς το βρετανικό δημόσιο συμφέρον να συνεχιστεί η δίωξη. Η απόσυρση των διεθνών ενταλμάτων από τη βρετανική αρχή τερματίζει οριστικά τη δίωξη των δυο Ελλήνων.  

Related posts

Ελληνική Τράπεζα: Στα €177 εκατ. ο νέος πράσινος δανεισμός για το 2022

admin

Viohalco: Στα €266 εκατ. τα καθάρά κέρδη το 2022

admin

Δεύτερο κρουαζιερόπλοιο απέκτησε η Celestyal

admin

Σαράντης: Πήρε το πράσινο φως για την εξαγορά της Stella Pack

admin

Νέα υπηρεσία πληρωμής «Pay in 30 days» από την Klarna

admin

Η Mastercard συνεργάζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά με το Arian Open Air Cinema

admin

André Rogaczewski (Netcompany): Επενδύσαμε στην τεράστια ψηφιακή δυναμική της Ελλάδας

admin

Η Αγγ. Μαραγκοπούλου νέα Chief Information and Digital Officer στον όμιλο Sunlight

admin

Τριπλή διάκριση για την Info Quest Technologies στα Cloud Computing Awards

admin