Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι κατηγορούν Βρετανία και ΗΠΑ για “πρόβλημα” σε υποθαλάσσια καλώδια της Ερυθράς Θάλασσας

Το υπουργείο Μεταφορών των Χούθι της Υεμένης ανέφερε το Σάββατο ότι υπήρξε “πρόβλημα” στα υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνιών που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα ως αποτέλεσμα των ενεργειών αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων.

Οι ενέργειες “έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ασφάλεια των διεθνών επικοινωνιών και της ροής πληροφοριών”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Saba των Χούθι, χωρίς να δοθούν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

“Οποιαδήποτε βλάβη σε αυτά τα καλώδια ως αποτέλεσμα της στρατιωτικοποίησης της Ερυθράς Θάλασσας από πλοία του αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού ναυτικού αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πληροφοριών και την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα για όλες τις χώρες του κόσμου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Χούθι, που ελέγχουν τα πολυπληθέστερα μέρη της Υεμένης, έχουν επιδοθεί από τις 19 Νοεμβρίου σε επιθέσεις εναντίον πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα με μη επανδρωμένα αεροσκάψη και πυραύλους, ως διαμαρτυρία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν πραγματοποιήσει αρκετά πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Related posts

Κολομβία: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο τα 4 παιδιά που επέζησαν 40 ημέρες στη ζούγκλα

admin

Ιρλανδία: Κατάσχεση-ρεκόρ κοκαΐνης αξίας 166 εκατ. δολαρίων

admin

Περισσότεροι από 600 ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να φύγουν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο

admin

Ο Ζελένσκι απορρίπτει την έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες με τη Ρωσία

admin

Πάβελ σε Ζελένσκι: Μπορείτε να υπολογίζετε στην περαιτέρω υποστήριξη της Τσεχίας

admin

Στην Τουρκία ο Σταϊνμάιερ: Θα συναντηθεί με την αντιπολίτευση και τον Ερντογάν

admin

Ισραήλ και Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά για δεύτερη ημέρα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας

admin

Νοσοκομείο στη νότια Γάζα εστιάζει μόνο σε επεμβάσεις για να σωθούν ζωές

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε ουκρανικό βομβαρδισμό αρτοποιείου, αναφέρουν οι ρωσικές αρχές κατοχής

admin